Slide
Slide

Карапелит. Министър-председателят Бойко Борисов се зарадва на топло посрещане по време на днешното си посещение в добруджанското село Карапелит, където той с присъствието си подкрепи една от най-успешните български компании – „Клас олио“. Буквално на всеки метър работници и малчугани искаха да се щракнат с премиера.

Борисов с удоволствие позираше и не пропускаше да пита малчуганите дали се справят с училището и дали спортуват. Работниците питаше дали получават добри заплати и получаваше потвърждаващ отговор.

Лично изпълнителният директор на компанията „Клас олио“ Ерхан Фикрет влезе в ролята на фотограф, за да може всички да останат доволни и да получат снимка със скъпия си гост.

Премиерът Бойко Борисов посети „Клас олио“ в село Карапелит (снимки + видео)

Припомняме Ви, че премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на новия цех за производство на олио, посочи завода като пример за привличане на инвеститори. Той подчерта, че за работата на заводи като този в Карапелит е изключително важно да бъде завършена магистрала „Хемус“.

Заводът в Карапелит „Клас олио“ произвежда по 3 милиона литра олио годишно, като 80 на сто от продукцията се изнася за страни от Европейския съюз, Китай и Близкия Изток. Новият цех ще удвои капацитета на завода. Разкриват се и сто нови работни места за висококвалифицирани специалисти. Според премиера Борисов това е пример за добра инвестиция.

Проблем с кадрите има навсякъде, посочиха от завода. Затова вече втора година 20 ученици от училището в Карапелит се подготвят в дуална паралелка за бъдещи технолози в завода. Друг проблем е инфраструктурата. От завода споделиха с премиера, че ако автомагистрала „Хемус“ не бъде завършена, бизнесът им замира.

Сподели публикацията