Slide
Slide

Събитието ще представи и фотоизложба за произхода на древните ни букви

София. Почетна награда ще отличи посмъртно жестоко убитата през октомври м.г. журналистка Виктория Маринова, която бе административен директор на русенската телевизия ТВН. Призът ще бъде връчен на представител на медията по време на деветото издание на годишните награди за журналистика MEDIA Awards 2019. Церемонията ще се състои на 23 май 2019 г. от 18.30 ч. в Централния Военен клуб в София. Събитието ще отличи журналисти от печатни и електронни медии в навечерието на най-българския празник 24 май. Церемонията съвпада и с фаталния 13-и рожден ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
По повод празника на българската писменост и култура ще бъде представена и фотоизложбата НЕРАЗКАЗАНАТА ПРИКАЗКА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, с която екипите на VIP COMMUNICATION и Руните говорят ще ни разходят през епохите в развитието на писмеността от най- древното руническо писмо до днешната българска азбука.
„Нашата писменост е възнихнала хилядолетия преди солунските братя Кирил и Методий, които освен това разпространяват глаголицата, а не днешните ни букви. Грешката не случайно е направена в историята ни, за да угодим на чужди интереси“, поясняват организаторите.
И двата екипа са носители на почетни дипломи и награди, връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение от най-големите патриотични организации – Съюзът на военно-инвалидните кооперации с председател Борис Николов. Той е и координатор на инициативата „Една детска сълза, една молитва“.
„Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медийната сфера вече 9 години“, уточнява управляващият съдружник на агенцията – журналистката и пи ар Патриция Кирилова.
Над 40 журналисти от национални медии и над 100 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.
„Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, медицина, туризъм, както и на българските таланти и благотворителните инициативи“, допълва Патриция Кирилова.
Събитието по традиция ще популяризира инициативата на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.
По време на наградите ще бъде представен и филма на Ученическия парламент, който агенцията спонсорира: „ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ“.

Сподели публикацията