Slide
Slide

София. Мрамор, оникс, кристал и кич. Хеликоптерна площадка и два басейна. Това може да стане собственост на всеки, който иска да купи имота на семейство Баневи. Той вече е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител, съобщава Агенция Кросс.

Палатът, намиращ се в квартал Бояна, е с размер 11 486 кв.м., а застроената площ е 685 кв. м. Според оценката, стартовата цена за този „дворец“ е 5 788 107 лв. По документи той се водел собственост на фирмата „Партнърс Комерс“ ООД, с управител Николай Банев, която била задлъжняла на държавата с близо 2 млн. лв.

Именно в луксозната сграда при обиск бяха намерени документите, свидетелстващи за офшорните фирми, които олигарсите притежавали, както и голямо количество накити и диаманти. Всички те били в специална стая със специална брава.

Баневи бяха задържани на 26 октомври т.г. на летището в Ница след като за тях бе издадено в България европейска заповед за арест. Те ще отговарят пред Темида за приватизирането, източването довеждането до фалит на завод „Полимери“.

Сподели публикацията