Slide
Slide

„А нима тази птичка не е душа, душа жадуваща за песен, радостна, че се завръща в бащината къща… песен на птица, която оставя дома си и отлита…“, така започва нашата среща с Грациела Красимирова от Добрич. Нейната картина, която тя нарисува върху сграда по ул. Цар Петър в Добрич, стана новина №1 през последните дни сред жителите на града. Всички се чудят кой е авторът на това уникално творение, вдъхнало живот на сива стена на жилищен блок. BGtourism.BG представя Грациела, която за първи път говори пред своите съграждани, за да ги запознае какво я провокирало да ги изненада с творбата, какво е посланието и да разкаже за себе си.


Тя самата е изненадана от реакцията на добричлии, които я обсипват с позитивни коментари в интернет. Част от тях са: „Казват, че малко му трябва на човек да е щастлив. Това е красиво и който има очи и сърце за красивото, може да е щастлив. Защото малко му трябва на Добричлията да се зарадва – сред тази сивота и мръсотия. Хора, дайте да съберем пари, общината да съдейства също- младите хора да творят. Има толкова много грозни стени. Там може да има послание, рисунка, виждане“, пише Майа Сапожникова. „Де да можеше повече такива красоти да има из Добрич. Поздравления за дамата, пишат Ирина и Ивайло Кирякови. „Това е стена точно до входа, в който живея. Една сутрин, аз и съпругата ми, на път за работа, открихме, че неизвестен/неизвестни са боядисали стената в бяло и след това са изрисували върху нея птица и малко по-навътре – слон. Хубаво е, създава приятно настроение, подтиква те да започнеш деня с усмивка“, споделя Теодор Бешков. Има още стотици похвали в социалната мрежа.


Ето това е Грациела. Представяме я!
„Казвам се Грациела. На 27 години съм. Родена съм в Добрич. Завърших Езикова гимназия тук и след това продължих образованието си в София, в университета по Архитектура, Строителство и геодезия. В момента се занимавам с изкуство, в различните му разновидности, като започнем с професионален грим, рисуване на картини и декоративни мазилки. Голяма страст са ми и дизайнерските аксесоари, като последният ми реализиран проект е кожен аксесоар за обувки. Бях много вдъхновена от музея Wynwood в Miami, където всяка стена, сграда или улица оживява и си казах“, споделя Грациела за BGtourism.BG.

Питаме я какво би било, ако и родният й град Добрич изглеждаше така и какво послание носи тази творба.
„Идеята не е една и не е от скоро… Самата рисунка носи много символика…птицата пее, а каква е песента-нека всеки отговори за себе си… Слонът – мъдрост, достолепие, величие…като нашия град. А нима тази птичка не е душа – душа, жадуваща за песен. Радостна, че се завръща в бащината къща… Песен на птица, която оставя дома си и отлита“, отговаря Грациела.


Радостта й е безмерна и благодари на многото хора, които й изпращат съобщения с прекрасни думи!
„Имам още доста идеи, които ми се иска да реализирам, за да може повече хора да се усмихват, ей така от малките неща. Картината ще има послание, но исках да го напиша, след като я финализирам“, каза Грациела. За реализацията на картина й отнело няколко дни, по-скоро нощи и е правена с латекс. Авторката представя няколко снимки – от Маями и от един проект върху, който е работила на къща в Добрич.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията