Slide
Slide

Варна. Проектът “Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище “Карантината”, район Аспарухово” ще бъде представен в сряда, 21 август, от 10 часа в зала “Варна”. Строителството се финансира по Процедура „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки“ на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 год. чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Световен шампион изкушава варненци в събота вечер с … черни пици

Реализацията на проекта ще създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки, чрез което ще се удовлетвори потребността за създаване на съвременни условия за осъществяване на риболовна дейност със сравнително малки плавателни съдове и осигуряване на подходящи места за акостиране и разтоварване на улова при хигиенични условия и продажба. Това ще превърне рибарско пристанище „Карантината“ в модерно пристанище, което ще засили потенциала за развитие на рибарството и туризма, допринасяйки за диверсификацията на местната икономика, припомнят в поканата от общинската администрация.

Научни експерти в областта на туризма от 16 държави се събират във Варна

Проектът е на обща стойност 13,7 млн. лв, от които около 8 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ, а 5,7 млн. лв. – собствено финансиране на Община Варна. Той включва модернизация и реконструкция на съществуващото рибарско пристанище с изграждане на хидротехнически съоръжения в акваторията, инфраструктура с необходимите съоръжения. Целта е осигуряване на възможност за ефективно, регламентирано, сигурно и хигиенично разтоварване, съхранение, първа продажба и спедиция на улова.

Сподели публикацията