Невяна Иванова, снимка топ кадър Нова тв
Slide
Slide

Варна.Министерството на туризма и всички властимащи трябва да мислят 10 години напред, а не да се връщаме две години назад и да отчитаме резултати, да броим персонал, да отчитаме, че няма обучени кадри. Ами защо няма? Това е национална политика, която липсва или по-скоро се появява на избори. Някакви хора се срещат и си обещават някакви неща, говорят си някакви неща. Ще пуснем едни проверяващи – нищо не е оправено!”, коментира в сутрешния блок „Събуди се“ по Нова тв Невяна Иванова, собственик на заведение на плажа.

Ангелкова привика водещи туроператори в Златни пясъци

„Много ми се иска да ви кажа да си отмените резервацията за Гърция и да ви кажа, че Северното ни Черноморие е разкошно, плажът ни е разкошен, пясъкът е истински и нямаме камъни, и не мога да го направя, защото съм наясно, че българинът първо прави своите резервации ден за ден, второ – не сме свикнали с тези две-три планирани години на почивките, което затруднява както браншовиците, които трябва да посрещнат и настанят тези хора, както и нас – да знаем какво всъщност очакваме. Ние нямаме никакви очаквания, съответно и право за разочарования. Туристите, които са във Варна, са много малко, тази година се усеща осезаемо. Относно туристите на плажа на Аспарухово в този час – това не са туристи, а местни жители и това е техният най-близък плаж. Те си идват ей така по махленски“, добяви Невяна Иванова.

Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

„Като представител на този бранш съм много малка, имам едно единствено заведение, с по-малко от 20 души персонал. Не смятам, че съм подготвена да давам съвети, на който и да е било, но смятам, че лошата реклама, която си правим всички ние, е много сериозна. Българският зрител се събужда и чува: 70 лева шезлонг,  нищо подобно – 5 лева е шезлонгът, 50 лева чадър – нищо подобно – 5 лева е чадърът. Ядохме развалена храна, платихме 200 лева. Нощувката ни е много скъпа. Ние сами си облъчваме нашия си роден пазар с негативна информация, която е навсякъде. Много малко говорим за хубавите неща, много малко показваме прекрасния ни плаж. Ние сами заключихме собственото си Черноморие по много причини. За колко време стига едно семейство от София до Гърция. Кои магистрали са направени – „Тракия” или „Хемус”? За да дойде едно семейство на плаж през уикенда то ще пътува 10 часа до Варна, защото „Хемус” е в ремонт. През „Тракия” положението е същото. Защо да дойде тук, след като си има прекрасен път до Гърция? Ние сами си затваряме пътищата и после се чудим на резултатите“, посочи още собственичката на заведение в морската ни столица.

Сподели публикацията