Slide
Slide

Козлодуй. За трета година в Ботевия парк в Козлодуй ще се проведе Фестивал на рибата. Празникът се организира по повод Международния ден на река Дунав – 29 юни и Световния ден на риболова – 27 юни. Програмата на 29 юни стартира в 6 часа сутринта с риболовно състезание на брега на Дунав. Риболовците могат да дойдат на място, без предварително записване, информират организаторите. За кулинарите отново ще има конкурс за домашно приготвени ястия с риба. Всички, които желаят да се включат, могат да донесат своите гозби в 11.00 часа за началото на конкурса. Иван Звездев ще бъде жури на конкурса, а негов кулинарен шедьовър могат да опитат гостите на празника около обяд.
В организацията се включват пенсионерските клубове, които ще подготвят дегустационни порции пържена, печена риба и качамак.

Община Козлодуй традиционно е подготвила интригуващи подаръци за участниците, а програмата е много пъстра. Християна Луизо, Христо Косашки, Ана-Мария, Професор Илия Илиев ще забавляват жителите и гостите на Козлодуй. Финалът на празника ще направи сръбската изпълнителка Весна. Водещ на празника ще бъде Цецо от ТВ предаването “Семейни войни”. На 28 юни, петък, се провежда съпътстваща програма със съдействието на Басейнова дирекция, Плевен. Ще се почисти крайбрежието на Дунав, ще се облагородят пространства в Ботев парк, а в инициативата ще се включат служители на Общината, на АЕЦ “Козлодуй” и ДП РАО.

Сподели публикацията