Slide
Slide

Новото име на истинския семеен ол инклузив туризъм в България е WAVE Resort

Бургас. Новостроящият се WAVE Resort планира да отвори врати на 31 май, когато се очаква да пристигнат първите гости от Германия. Информацията съобщиха от ваканционния комплекс за BGtourism.BG. Новият курорт е разположен на морския бряг, между Ахелой и Поморие, върху територия от близо 50 декара, граничеща с главния път Варна – Бургас.

Проектът на новия модерен ваканционен комплекс, с който родния ни туризъм ще постави още една звездичка върху своя имидж, е дело на арх. Мартин Христов от студио Е-арх – Варна.

Той е автор на множество жилищни, ваканционни и бизнес сгради в България и чужбина. Той бе член на журито на миналогодишните архитектурни награди –“Арх Инова 2018“. От 2005 печели награди и конкурси за архитектура.
Архитектурното решение е вдъхновено от морето. Съвременната визия цели да накара семейства от цял свят да се чувстват спокойни, в позната среда, без излишни претенции и провокации. Сграда следва правилата на класическите сгради – симетрията на дворец, позната от векове, считана за хармонична и красива и в същото време и носеща подсъзнателно усещане за спокойствие.
Материалите са вдъхновени от средата. Облицовката на хотела е от камък с пясъчен цвят и едра, шуплеста текстура – типичен за района на Черно море.
Масивните стени по двете крила на хотела целят да режисират гледката и да я насочат към простора на двора, вместо към отсрещното крило на хотела.
Особено внимание е обърнато на общите и обслужващи части. Хотелът е проектиран с обширно лоби, свързано с тераса и поглед към целия двор на комплекса и морето. Лобито и общите части ще бъдат дело на Светослав Тодоров (студио Mode). Преди няколко години проектираното от него Graffiti Cafе във Варна спечели награда за бар дизайн.

Интериорен дизайнер на стаите е младата и талантлива Александра Кечовска. Навсякъде са използвани са естествени материали, които създават усещане за по-голяма близост до природата.

Комплексът е ориентиран към семеен ол инклузив туризъм. Разполага с 426 стаи, по-голямата част от които гледат към морето.

WAVE Resort е създаден по примера на най-добрите ол инклузив петзвездни хотели в Анталия: просторни комфортни стаи, множество заведения за хранене, големи басейни, с достатъчно на брой шезлонги около тях, спортни съоръжения, атракции и зелени площи.

Концепцията следва най-добрите образци, осигуряващи на почиващите достатъчно разнообразна на атракциони среда. На разположение на гостите ще са 1 основен, 3 тематични а ла карт ресторанта, предлагащи българска, азиатска и италианска кухня, 4 бара, фудкорнър зона, амфитеатър, детски клуб, аквапарк, басейни за деца, зона за релакс. Предвиденият върху 2500 кв.м уелнес и СПА център, както и конферентните зали с капацитет 400 седящи места ще дадат възможност за един по-дълъг сезон.

Основни пазари за комплекса ще бъдат Западна, Централна Европа, Русия и България.

Идеята
Идеята на Wave Resort се заражда преди около 2 години. Инвестицията е проекта възлиза на 30 млн. евро, което е и най-голямата инвестиция в хотелиерството в България за годината. Концепцията следва най-добрите образци на 5* ол инклузив хотели в Турция – обширни стаи, открити зелени площи, градини и увеселителни съоръжения.
Инвестиционното дружество, което стои зад проекта е Ахелой Проджект, а инвеститори са добре познати имена от туристическия бранш в България и Турция, Венцислав Танчев и Емре Юнсев.

Комплексът
Разположен между Ахелой и Поморие, комплексът граничи с главния път Варна-Бургас от запад и плажната ивица – на изток. Той заема площ от 50 декара, половината от които 25 дка са открити зелени площи, басейни и други увеселителни съоръжения. Застроени са само 2/3 от това, което е позволено по план, за сметка на допълнителните съоръжения.
Комплексът разполага с 426 стаи, с гледка към морето или странична морска гледка. Площта им варира от 36 до 95 кв.м.
Предлаганата формула на изхранване е Ultra All Inclusive – 24 часа е денонощие с 1 основен и 3 ала карт ресторанта, 4 бара, фуд корнер.
Басейните са с обща площ от близо 4 000 кв.м., разположени в 2 зони – релакс зона с басейни само за възрастни и инфинити басейн и екшън зона с основен басейн, басейн с полуопимпийски размери, детски басейн, мини- аквапарк с 4 пързалки за възрастни, водка кула с 3 пързалки за деца, спрей парк с 22 пръскащи съоръжения и амфитеатър. Комплексът разполага и с вътрешни отопляеми басейн за деца и възрастни, които ще функционират през по-студените месеци в годината /май, юни, септември и октомври/.
Около басейните са развити площадки за разполагане на над 800 шезлонга, като формите на басейните и озеленените части предполагат сепариране около малки пространства, което не позволява струпване на много хора и възможност за спокоен отдих, въпреки наличието на над 1200 гости.

Плажът
Плажът – на север граничи с къмпинг Ахелой, а на юг с Поморийското езеро. Дълъг е 517 метра и разполага с игрище за плажен волейбол, мултифункционално игрище и възможност за практикуване на водни спортове. През 2020 се планира отварянето на още един а ла карт рибен ресторант на плажа и кабани с ВИП обслужване.
Пясъкът е топъл и фин, с графитен цвят, богат на желязо и соли. Крайбрежното морско дъно има слаб наклон и е безопасно за къпане.
Предлагат се безплатни чадъри и шезлонги.

Стаи
Хотелската част разполага с 426 стаи, по-голямата част от които са предвидени за семейства с 1 или 2 деца. Всички стаи са с гледка към морето – странична и централна.
Стандартните стаи със станична морска гледка заемат площ от 36 кв.м.
Предлагат се още джунуър суийти, фамилни стаи и двуетажни мезонети. Интересна категория са т.нар. Лагунни стаи с директен достъп до страничните басейни от терасите на стаите.
Стъклените парапети разкриват още по-забележителна гледка към морето, която придава уникален завършек на дизайнерското преживяване.
Луксозната баня размива границите си вътре-вън, съчетавайки две отделни мивки в общото пространство на стаята.
Дрешникът внася допълнителен комфорт и функционалност, давайки възможност за съхранение на вещи и багаж в обособена за това зона.
Балконите покриват площ от 10 до 12 кв.м. и са обзаведени с уютни мебели за релакс.

Ultra All Inclusive
Комплексът предлага Ultra All Inclusive формула – 24 часа в денонощието. Разполага с 1 основен ресторант с открита тераса и 3 ала карт ресторанта с капацитет от 50 места. Дизайнерът на ресторантите е Еял Тахор. Негото дело са Spaghetti Company в ЦУМ и мароканския ресторант „Анет“- София.
Ултра ол инклузив концепцията включва още 4 бара:
• На плажа
• Край басейните
• Бистро бар – където се сервира късна закуска и среднощен бюфет
• Лоби бар
• Край амфитеатъра ще е разположен Фуд корнер – дюнер кебаб, свежи салати, гьозлеме, сладолед и др.
• Анимцията ще е детска и за възрастни, 6 дни в седмимцата, с богата програма, вечерни шоа, фолклорни програми.Басейни – 3500 кв.м.
Уелнес центърът върху площ от 2 500 кв.м. включва:
• Вътрешен басейн за възрастни и вътрешен басейн за деца
• Фитнес център от 300 кв.м.
• Козметичен център и фризьорски салон
• Сауни и масажни зали
• Турска баня
• Акцент в предлаганите процедури ще бъдат тези с лечебната поморойска кал

Конгресна зала
Конферентната зала на Wave Resort е подходяща за провеждане на събития с капацитет до 400 души. Модулната концепция дава възможност за различна подредба на седящите места. Залата е оборудвана с мултимедиен проектор и екран, лаптоп, съраунд система, флипчартове и WLAN достъп. Предлага се възможност за кафе-паузи и кетъринг.
Площ: 535 кв.м. Височина на тавана: 4 м Размери: 20.3м x 26.3м (дължина х ширина)

Сподели публикацията