Slide
Slide

Пловдив. Гастрономически специалитети и винарски изби от Сицилия ще се представят на зоната „Вкусове от Италия“, която се провежда за 15-та поредна година в рамките на международната специализирана изложба „Винария“ в Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2019.
Собствениците на близо 30 италиански фирми представят своите продукти на площ от 150 квадратни метра в зоната Sapori d’Italia. Те експонират традиционни за Апенините хранителни продукти и вина, които впечатляват посетителите с изключителните си вкусови качества. По-голямата част от тях са био конфитюри с цитрусови плодове, пастети и консерви, разработени по иновативни технологии.
За първи път ще може да се дегустира плод, сок и сорбе от кактус, представени от фермата на братя Спитале, които три поколения на площ от 33 хектара обработват и произвеждат кактуси и плодове от тях. Посетителите на „Вкусове от Италия“ ще имат възможността да опитат за пръв път и бира от плод на кактус и пате от кактусови листа. Фамилия Барони ще очарова гостите със сицилианската капоната и пастет. Майсторите братя Трискари ще покажат пред посетителите на „Вкусове от Италия“ как се прави сицилианското тороне, а вкусът на сладкото изкушение ще може да се дегустира. Сред продуктите, които представят италианските фирми са кафе и чай, здравословни горещи напитки, кремове и консерви от шамфъстък за макаронени изделия и сосове, типични сицилиански сирена и колбаси от черни прасета, портокали, екстра върджин маслиново масло, подправени маслини и много други изкушения.
Изложението „Вкусове от Италия“ ще бъде открито от Франческо Калдероли – Генерален консул на Италия в присъствието на почетния консул в Пловдив Джузепе Де Франческо, от заместник-ректора на Университета по хранителни технологии проф. Йорданка Алексиева и от Джузепе Аккардо, който е организатор на „Вкусове от Италия“. Лентата на италианската зона ще бъде прерязана веднага след официалния старт на „Винария 2019“. Танцовият състав на УХТ „Пълдин” ще се погрижи за настроението на изложителите и гостите.

Сподели публикацията