Slide
Slide

София. Предстоящият епизод на „Кошмари в кухнята“ ще отведе шеф Манчев на първа спасителна мисия извън България. Кулинарният специалист поема на дълъг път – първо по въздух, а после и по вода, с крайна цел остров Райхенау в Германия, за да помогне на собственици на български ресторант.

Ресторант „Gaststätte Baurenhorn” е семейно заведение, което се намира на острова до езерото Бодензее. Собственици са Гергана и Искрен, които от шест години живеят в Германия заедно с трите си деца. И двамата работят на още едно място, а гостилницата е тяхна мечта, която са решили да сбъднат. Концепцията на ресторанта е да е български, но предлагат и немска кухня. Всеки месец собствениците организират българска вечер за сънародниците си в Германия, но това не им носи достатъчно приходи. Поради малкия брой клиенти, заведението работи един или два дни в седмицата, а липсата на готвач допълнително натоварва семейният бизнес.

При проверката на гостилницата шеф Манчев установява, че не са подбрани подходящи ястия, които да представят България. В немското меню не е презентирана историята на блюдата и въпреки концепцията на заведението, меню на български език няма. При влизането в кухнята кулинарният майстор се впечатлява от чистота и прекрасните условия, но остава смаян от предлагането на солидни порции на ниски цени.

Какви мерки ще предприеме шеф Манчев, за да заработи заведението на пълни обороти, ще видим този четвъртък от 21 ч.

Mamma Mia! Италианци въртят вкусни пици край морето ни, туристи утоляват жаждата си с еко лимонада

Сподели публикацията