Slide
Slide

Висококачествената стока се зарежда веднъж месечно и пътува хиляди километри – от най-малкия търговец в Италия до трапезата на добричлии и клиентите на „Аморе Гранде“ в страната

Добрич. Магазинче в Добрич сложи в малкия си джоб големите хипермаркети. Всеки месец един от собствениците пътува хиляди километри, за да достави до трапезата на своите клиенти най-хубавото сирене. Той се казва Алберто и веднъж месечно отскача до родната си Италия, откъдето взема първокачествена стока.

Тръгва към Апенините с дълъг списък, в който хората с вкус вече са отбелязали какво и по колко искат да им се достави. Сред най-търсените стоки са множество видове сирена, които не могат да бъдат открити дори в големите хипермаркети или специализирани магазини.

Млечните продукти са с марката HQF (High Quality Food) – това е един много интересен млад предприемач от Рим, обединил много от малките производители в цяла Италия. Той лично е проверил качеството на произвеждания от тях продукт и го разпространява чрез своите представители в различните части на Италия, като прави възможно продуктите да достигат от единия до другия край на страната, както и до различни части в Англия, в България чрез магазинчето в Добрич „Аморе Гранде“, та чак до далечния Хонг Конг и други дестинации.
Пътят на продуктите е изключително интересен, за да може стоката да достигне прясна, прясна до трапезата на клиента дори в най-крайната точка в Европа.

„Всички сирена, които имат малък срок на годност – пресните сирена като моцарела, бурата, страчатела, поръчваме за производство във фирмите, които са производители и биват изпращани във фирмата разпределител в Рим, откъдето пакетирани в стериопорни кутии, със сух лед, пътуват с камион с температурен режим към Северната част на Италия.

Алберто и Румяна градят своя бизнес с много любов и лично отношение към клиентите си

Там се депозитират в хладилен склад, откъдето Алберто ги натоварва в новозакупения хладилен Фиат Карго Макси – нов товарен автомобил на „Аморе Гранде“, споделя собственичката на магазина Румяна.

Снощи в Добрич пристигна поредната огромна поръчка, като броени дни преди Великден търговците ще зарадват множеството клиенти със стока от най-висок клас.

Малкото и кокетно магазинче вече е заредено с пресни сирена, доставени от Италия. Домакините често съветват своите клиенти как да приготвят вкусните млечни продукти, за да се насладят истински на невероятните вкусове.

Богатата селекция от сирена в „Аморе гранде“ включва:

Буфаролло, което идва от регион Кампания, Южна Италия – това е меко, прясно, нискомаслено биволско сирене; Таледжо ди Буфала – сирене от Алпите, произведено от биволско мляко, животните са свободно пасящи в Алпите, ароматно средно отлежало сирене с типична оранжева коричка; Стракино ди Буфала – от регион Бергамо, сирене от Алпите, много меко ароматно биволско сирене за мазане; Шимудин – сирене от Алпите – Валтелина 100% натурално краве италианско мляко с вкус на билки от Алпите, произведено от мляко от свободно пасящи животни – сиренето е меко с кръгла форма, коричката е ядлива, няма консерванти, Кастелманьо – сирене от Алпи с 1000-годишна история и традиция – отлежало, твърдо сирене и с аромат на билки; Блу ди Монвизо – синьо краве сирене от Алпите със 100% натурална ферментация с дълъг период; Пармезан – Пармиджано ди коллина (COLLINA означава хълм), пармезанът е произведен в Мантованските хълмове, той се характеризира с по-тъмно жълт цвят, много по-ароматен е и е отлежал – не по- малко от 2 години. Производството на пармезан в планинските райони е с по- малки количества, защото свободно пасящите там крави дават по-малко мляко за разлика от отглежданите в низината свободно пасящи животни; Качота с пеперончино и Качота с оливе са сравнително нови и модерни сирена. Това са сравнително млади сирена с маслини или с червен пипер , налага го модата, но не са традиционни италиански сирена.

Произвеждат се в регион Рома и са комбинация от овче и краве мляко. В магазина се предлагат още: Пекорино ди фосса – това е много ароматно „миризливо“ овче сирене, отлежало 6 месеца в пещера, покрито с билки и слама; Рикота – прясно обезмаслено 100% натурално краве сирене със срок на годност 7 дни поради липсата на консерванти; Рикота пушена – от регион Ломбардия отлежало сирене нискомаслено, опушено с дърво от бук по натурален метод; Пекорино пушено с ябълково дърво – от регион Рома -произведено от овче мляко, отлежало 60 дни по натурален метод и опушено с дърво от ябълка. Има и най-пресните и любими на всички сирена – Моцарела ди Буфала със защитено наименование за произход.

Биволската моцерала се произвежда в Салерно Италия от мляко, добито от свободно пасящи биволи, има 7 дни срок на годност, тя специално бива изпращана.

Ако днес трябва да я вземе Алберто, то е направена вчера и е изпратена до Рим, а после е транспортирана до Падова – ние я взимаме на един ден, след като е произведена – няма консерванти затова срокът й на годност е 7 дни.

Моцарела фиор ди латте е произведена в провинция Наполи, по същия начин бива произведена предния ден и изпратена в HQF и препратена до хладилния склад в Падова, откъдето Алберто я зарежда. Произведена е от краве мляко – без консерванти. Страчателла – произведана в Пулия (Андрия), типичен продукт за регион Пулия. Производството на страчатела е започнало преди много години. Буррата , която не е консервирана добре, чиято външна част не е затворена добре се налагало да се накъсва и да се предлага в този вид, като продукт за бърза консумация. С течение на времето този продукт се превръща в много търсен, благодарение на високите си вкусови качества и това налага целенасоченото му производство. Препоръчва се върху печен хляб (брускета ) със зехтин. Буррата идва от Burro – краве масло.

100% италианска бурата

Представлява моцарела, която е пълна със сметана и затворена отгоре като торбичка. Произвежда се в Пулия , от краве мляко – от животни, които пасат свободно.
Само няколко дни преди Великден магазин „Аморе гранде“ е изцяло с ново и богато зареждане. Клиентите вече са дали заявка и за местния великденски козунак Коломба, който е във формата на гълъб. От Италия са доставени шоколадови яйца с изненада в тях, както и множество други сладки.
Новото зареждане включва прясна паста като талиатели със спанак, талиатели (нормални) с яйца, паста рипиена, пълнена с прошуто и пармезан, с рикота и спанак, рикота и домат чери, както и всички видове деликатеси, които неизменно „Аморе гранде“ предлага заедно със сирената, като прошуто крудо, котто, мортадела с шам фъстък, с трюфел, спианата романа – невероятно вкусен луканков салам, салам наполи – пикантен, шпек – пушен свински деликатес, произведен от бут, брезаола телешко чисто филе, което е сушено, както и блек ангъс маринован -прекрасно месо с невероятен аромат на билки и подправки – вече е много търсен в Добрич, клиентите заобичаха вкуса му и си поръчват. Това не е всичко – от регион Пиемонте се зарежда Робиола ди Рока Верано – 100 % козе сирене, меко сирене за мазане, подходящо за брускети, салати и др. От провинция Виченца е краве сиренето Азиаго Венето, което е меко и ароматно, много наподобяващо нашите кашкавали. Гран Сардо – произвежда се в Сардения и е бащата на всички Пекорини, овче отлежало сирене с аромат на билки и треви от региона, от свободно пасящи животни Качо Рикота е твърдо сирене извара, отлежала – произведена е в Пулия от козе мляко.

Пекориното е от най-старите сирена в света.
Датира от около 2000 години и безспорно е един от лидерите в гамата на деликатесните сирена.

Грана Падано е от регион Венето, краве сирене отлежало, (роднина на Пармезана), но отлежало нормално 12 месеца. В Добрич клиентите могат да намерят Грана Падано, отлежала 15/16 месеца. Пекорино Романо идва от провинция Рим. Това е овче отлежало сирене 8/10 мес от свободно пасящи животни. Пекорино Бакко е овче сирене отлежало в бъчви с вино – идеята е киселинността на виното неутрализира до голяма степен миризмата на овче мляко, така е достъпно и за хора, които не обичат овче сирене. Пекорино с мед и трюфел – уникално овче сирене с добавен мед и трюфел на парченца. Е, сега убедихте ли се, че това малко магазинче в Добрич, където бие сърцето на Италия, има повече от специално отношение към своите клиенти. След една година добричлии вече са направили своя избор на любимо висококачествено сирене, както и за множество други продукти. Те дават своята заявка на Алберто, който с товарния автомобил доставя от малкия фермер до трапезата на клиента. „Аморе Гранде“ вече е предпочитан магазин не само за добричлии, защото множество естети на качествената храна и на вкуса на Италия от цялата ни страна правят своите заявки по телефона или чрез профилите на магазина в социалните мрежи фейсбук и инстаграм. Клиенти зарежда своите домове и офиси с едни от най-ароматните италиански капсули с кафе.

За информация 0898 239 366 – „Аморе Гранде“

Сподели публикацията