Slide
Slide

Бургас. Посланикът на Южна Корея Н. Пр. Джънг Джингю и кулинарният гуру шеф Им Хьонг-су представиха традиционни ястия от своята държава на фестивала „Дни на Корея в Бургас“. Колоритният фестивал събра огромна и разообразна публика в слънчевият съботен следобед пред Пантеона. Изключителен интерес предизвика кухнята на открито, която предостави възможност на бургазлии и гостите на града да опитат основни ястия от екзотичната азиатска кухня като Чапче (잡채), Пибимпап (비빔밥), Нобиани (너비아니), ароматни кулинарни предложения с морски дарове, зеленчуци, нудъли и ориз.

Снимка на Община Бургас.

Кметът димитър Николов и Почетния консул на Южна Корея в Бургас Йосиф Спиридонов бяха сред официалните гости и във втория фестивален ден.

Снимка на Община Бургас.

Стотиците фенове на К-рор групата „Тоxic“ с ентусиазъм и много настроение се включиха в масов флашмоб заедно със своите любими звезди.Крис, Свет,Киро, Васко, Ники,Иво, Кирчо, Миро и Дани  от най -популярната к-рор кавър група близо два часа показваха основни стъпки от хореографията си и танцуваха заедно с екзалтираните си фенове. След това с усмивка  момчетата позираха за селфита и с охота раздаваха автографи.

Снимка на Община Бургас.

Голяма публика събраха и момчета и момичета от националния демонстрационен отбор по таекуондо.

Посетителите на фестивала имаха възможнос да се облекат с традиционни корейски носии, както и да си направят калиграфски талисман.

Сподели публикацията