Slide
Slide
Пловдив. Нов повод за гордост имат в Професионалната гимназия по туризъм в Добрич „П.К.Яворов“. Възпитаничката им Сузан Юкселова, която тази година ще бъде абитуриентка, се нареди сред най-добрите в състезанието „Най-млад сервитьор“, което е част от Национална кулинарна купа България 2019 в Пловдив. Проявата тази година е под егидата на Министерството на образованието и науката. Талантливата ученичка зае четвърто място от общо 18 опитни възпитаници в сферата на сервитьорството, като бе удостоена със специална грамота за най-добро професионално поведение.

В своята категория Сузан посреща и настанява гости, сервира им предястие с розе и основно ястие с червено вино, което декантира, както и разяснява менюто на английски език.
„Тя е отличничка, има стипендия Ученик за пример. Журито бе съставено от сомелиери от страната с председател Михаил Марковски. Сузан е много мотивирана, мислеща и креативна.
Беше подготвена от класния й ръководител инж. Ивелина Георгиева, която е отличен професионалист“, заяви за информационна агенция BGtourism.BG директорката на учебното заведение Нели Апостолова.
Сподели публикацията