Slide
Slide

Велико Търново. Хляб, изпечен по древна римска рецепта и вино с марка „Абритус“ получават гостите на туристическия щанд на Разград на Международното изложение „Културен туризъм“, което започна на 18 април във Велико Търново.

Местната управа представя пред туроператорите културно историческото богатство на лудогорския център с акцент върху забележителностите на археологическия резерват „Абритус“, където са експонирани останките на древния град .

Тази година във фестивала „Античният Абритус“, който ще се проведе през юни ще се включат реенактори от три държави, съобщи Стандарт. Групи за възстановка от България, Румъни и Италия ще направят възстановка на имераторската битка на Деций- Траян пред стените на крепостта с готите, в която е загинал владетелят на Рим. Това е единственият случай в римската истроия, в който император е намерил смъртта си извън пределите на Вечния град. Туристите, които изберат да дойдат в Разград по време на фестивала ще видят на живо частица от древната история на нашите земи, обясни виолета Антонова, шеф на дирекция „Спорт, култура и туризъм4 в разградското кметство.

Сподели публикацията