Slide
Slide

София. Най-голямото събитие в света, което почита френската храна – „Вкусът на Франция“ (Goût de France), отново ще бъде отбелязано на 21 март, съобщава посолството в София.

„Вкусът на Франция“ ще се проведе за трета поредна година в България – като ресторантите от шест през 2018 г. се увеличават на 14 тази година, разпределени в шест града. Всички почитатели на френската кухня и всички, които все още не я познават, са поканени на 21 март в следните ресторанти:

София:

Пловдив:

Варна:

Св. Св. Константин и Елена:

Смолян:

В района на Мелник:

Менютата, предлагани от ресторантите, могат да бъдат разгледани онлайн тук, като се избере България от списъка със страни. 3 500 ресторанта в 150 държави предложиха четиристепенна френска вечеря, придружена с френски вина и шампанско през миналата година. Посолството на Франция в България съвместно с Френския институт посвещава тазгодишното издание на „Вкусът на Франция“ на региона Елза. Изложба с фотографии от Елзас, включително и такива, които разкриват красотата на регионалната кухня, ще бъде открита на оградата на посолството на Франция на 20 март.

Сподели публикацията