Slide
Slide

Добрич. За улеснение на трафика по пътя Добрич – Албена в незавършения участък са възложени локални технологични кърпежи, който ще бъдат завършени до 24 декември 2018 г. Това обявиха официално от Агенция Пътна инфраструктура до BGtourism.BG в запитване за причината, поради която близо 50 дни по пътя, независимо от хубавите метеорологични условия за работа, не бяха извършвани ремонтни дейности. 7 дни или 168 часа бяха необходими на Агенцията, за да изпрати своя отговор, чудейки се какво да посочи като причина. В крайна сметка пристигна поредното обещание, че до Коледа ще кърпят, а в началото на строителния сезон през 2019 г. ще приключат окончателно ремонтните дейности на път ІІ-71 Добрич – Албена.

Официалният отговор на АПИ до BGtourism.BG:

В началото на строителния сезон през 2019 г. ще приключат окончателно ремонтните дейности на път ІІ-71 Добрич – Албена. Предвид метеорологичните условия в момента е невъзможно тяхното завършване.
Ремонтните дейности обхващат два участъка. На част от първия 5-километров участък от 94-ти до 99-ти км, ремонтните дейности са приключили и е положена хоризонталната маркировка. На участъка от км 99+481 до км 100+300 и от км 101+880 до км 105+400, с обща дължина 4,3 км, е извършено технологично фрезоване и ремонт на участъците след фрезоване с неплътна асфалтова смес. Остава за изпълнение полагането на пласт плътен асфалтобетон и машинното попълване на банкетите. Тези дейности не са извършени, поради неподходящи климатични условия.
За улеснение на трафика в незавършения участък са възложени локални технологични кърпежи, който ще бъдат завършени до 24 декември 2018 г.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията