Slide
Slide

Балчик. 980 лева събраха от благотворителния търг, с който се набираха средства за лечението на Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище. Най-много броиха за фланелката на Валери Божинов – 530 лева. Тя е от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски”, в която Валери Божинов игра на 23 май 2014 г. пред над 35 000 зрители на стадион „Васил Левски”, а „сините“ победиха „Лацио” с 3:2. 26-кратните шампиони на България излязоха с новия си „жълто-червен“ екип, който е подобен на първия от 1914 година и през сезон 2014/2015 година беше използван като резервен.
Български гросмайстор показа, че има добро сърце. Момчил Николов дари свой шах за каузата, който беше закупен за 120 лева, а в същото време шахматистът ни закупи фланелката на Григор Димитров за 110 лева – така общият му принос към каузата е 230 лева.


Благотворителният търг бе организиран от фоторепортера от Балчик Марияна Върбанова. За наддаването свои предмети дариха известни спортисти и отбори. Сред спортните трофеи бяха тениските на Григор Димитров, Ивет Лалова, Валери Божинов, Ивелин Попов, Черноморец Балчик, Динамо Москва, фланелка от Admiral Challenge 2018, състезателните номера на Мирела Демирева и Тихомир Иванов, плакет от музея на Мишел Платини в Кипър, уникална картичка с личен автограф от легендата на „Манчестър Юнайтед” Лий Мартин, шах от гросмайстор Момчил Николов.
Припомняме Ви, че след злополука преди четири години Митко е с прегънат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу.
Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%.
Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.
Всеки, който желае може да помогне на Митко на следната банкова сметка.
IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29
BIC: UNCR BGSF – Dimitar Stoyanov Stoev
Unicredit Bulbank

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията