Slide
Slide

Уиндзор. Кейт Мидълтън беше отново впечатляваща този следобед. Тя обра погледите на всички, които присъстваха на празничната служба на Ордена на Жартиера в замъка Уиндзор. 37-годишната херцогиня на Кеймбридж бе облечена в бял тоалет на Катрин Уокър в стил 50-те, а по сакото имаше черна дантела, която подчертаваше тоалета. Шапката, портмонето и обувките бяха в черно. Истинска стилна кралска класика в бяло и черно, която открои Мидълтън, благодарение на чаровната усмивка и добра форма. Припомняме Ви, че през април м.г. тя стана майка за трети път.

Към Кейт се присъединиха испанската кралица Летисия, кралица Максима от Холандия и херцогинята на Корнуел за годишната служба.
Испанската кралица носела рокля за £ 250, съобщава „Сън“, а кралицата на Холандия бе заложила на бледо родова рокля. 

Кралят на Испания Фелипе VI (вляво) и крал Вилем-Александър от Холандия – в рицарски дрехи, вървят заедно към параклиса на ордена „Свети Георги“ в замъка Уиндзор

Сред сегашните носители на ордена са съпругът на кралица Елизабет II – херцог Филип Единбургски, синът ѝ принц Чарлз, другите ѝ двама синове – принц Андрю и принц Едуард, дъщеря ѝ принцеса Ана, внукът ѝ принц Уилям, както и принцеса Александра – внучка на британската кралица Виктория.
Един от първите носители на високото звание е първородният син на Едуард III, по прякор Черният принц.
Орденът на жартиерата е учреден през 1348 година от крал Едуард III. Това е най-високата награда за преданост и доблест и неслучайно негови рицари са членове на кралската фамилия, близки до нея, както и държавни глави.
Английският рицарски орден е учреден по време на Стогодишната война, като с този орден Едуард прави опит да обвърже по-силно най-важните рицари на кралството си. Всяка година събитието привлича погледите не само на местните жители, но и на множество туристи.

Кралицата на Великобритания с кралското семейство на Холандия, снимки Press Association
Сподели публикацията