Slide
Slide

Добрич. Хиляди декари с лавандула в Добричка област вече са цъфнали и са любими място за фотосесии. Подобна е гледката край Варна, Несебър, Балчик, Равда, Слънчев бряг. Мнозина любители напът към плажа или след него се спират, за да си направят снимки с мобилните си телефони сред истински рай за богатите на етерично масло насаждения. Цветните градини привличат вниманието на минувачите и ги карат да бъдат нeустоими за някой друг кадър.

Добричлийка днес позира за фотосесия сред лавандула край Приморци. снимка BGtourism.BG

Истинска мания е интересът на руските туристи към българската лавандула. „Приглашаю на фотосесии в Болгария“ – подобна и други оферти текат в момента в Instagram. Пикът за снимки е от 20 до 25 юни, пишат професионалните фотографи. Социалните мрежи вече са затрупани с най-нетърпеливите красиви русначета, снимани в българската лавандула край Несебър, Равда, Варна и др. места по Черноморието тези дни, където собствениците на земя са засадили лавандула. Щастливи руснаци броят за професионални фотосесии и по над 600 евро, но други договарят цената да е по-ниска.

Всички полета с лилави насаждения имат стопани и са под надзор. Някои от собствениците допускат безплатно желаещите любители да се снимат, но има и такива, които са пуснали „билетчето“ за фотосесия по 5 или 10 лева.

Сподели публикацията