Кирил Десподов, снимка BGtourism.BG
Slide
Slide

Варна. Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов, който в края на януари тази година счупи рекорда за най-скъпо продаден футболист в чужбина, избра да почива в България, и най-вече във Варна.

„Избрах да почивам в България, защото я обичам. Това си е моята страна и ми липсва, когато съм в чужбина. Избрах Варна, защото имам роднини тук. Майка ми е от Варна,  дойдох с нея и с брат ми. Имахме възможност да се видим с моята баба и леля. Аз обичам Варна, много ми харесва. Страхотна дестинация е за почивка. Имаме два апартамента в Аспарухово и всеки ден пътуваме до плажа, за да разпуснем“, заяви специално за BGtourism.BG националът и настоящ футболист на Каляри Кирил Десподов, който в приятна компания събираше тен на плаж Verdi Beach, който се намира в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, непосредствено след хотел Азалия.

„3 дни бяхме тук. Тази вечер се прибирам в София. След това ще продължа ваканцията някъде в чужбина. Ще имам още една седмица на разположение за почивка. После започвам да тренирам по индивидуална програма“, посочи още Десподов по време на днешния си последен ден на плажа край Варна.

Огромен еко парк до Албена отваря врати за туризъм сред дивата природа в Добруджа

„Условията за почивка в България са страхотни. Водата е чиста, хората са много приятни. На мен лично много ми харесва и затова не пропускам да почивам във Варна, макар и за малко. На плажа обичам да лежа на сянка, защото изгарям и ставам много черен. Обичам да си играя с топка. На плажа винаги има топка с мен, подавам си с някое дете или с брат ми. Спокойно е тук. На плажа си почивам повече, отколкото като изляза навън. Засега не е имало проблеми, фенове на противникови отбори да се заяждат. Хората ме уважават и ценят труда ми. Дори преди два дни едно момче дойде и каза: „Само Левски! Обаче ти си добър футболист, евала!“. По улиците много ме спират, да се снимат и да искат автограф, на никой не съм отказал“, добави Десподов.

Гигантска въжена атракция опъват от скалите край Каварна до морето

Около 5-6 юли той ще премине прегледите в своя клуб и на 8 юли целият отбор на Каляри заминава на лагер в планинска местност в Италия, да тренират на по-хладно.

Търсят 20 младежи да живеят 3 седмици на село при непознати баби

„Аз живея в Сардиния. Обиколял съм  4-5 места, засега нямам много време за разходки. Дженоа много ми хареса като град,  Наполи също. Уча италианския език. Имам двама учители, помагат ми, и вече започнах да го разбирам езика и да го говоря“, допълни пред BGtourism.BG звездата на родния ни футбол, който вече изкара един сезон в Калчото.

Сподели публикацията