Slide
Slide

Представете си, че се препъвате в оживен и енергичен град, където всички стени, дограма, стълби и дори покриви са боядисани в ярки, интензивни цветове и динамично детайлни стенописи.

Звучи като нещо от съня, нали? Е, това визуално наелектризиращо място наистина съществува – това е град, наречен Guatapé, в департамента Antioquia в Колумбия. Фотографът Джесика Девнани е направила това прекрасно откритие, докато се движела в Колумбия и се възхищавала на красивите цветове, калдъръмените улици и невероятните гледки.
Картините по стените съдържат различни значения. Някои от тях се използват за обозначаване на местния бизнес или убеждения на жителите, докато други са културни образи на земеделското наследство на общността. Много стенописи също са направени просто като приятни за окото модели или от чисто художествено вдъхновение. – „Очевидно започва със семействата, които започнали да рисуват картини по стените на домовете си. Този малък град беше абсолютно удоволствие да се разхождаш и да се снима.“ – споделя Девнани.

Guatapé е известен и със скалата El Peñon, която се издига на височина 7000 фута (2100 метра) над морското равнище. Той е най-посещаваният град, а като се изкачват на върха посетителите се награждават с 360 градусова гледка на околния остров. „Да бъдеш там“, пише Девнани, „наистина те кара да оцениш колко е красива нашата планета.“
Можете да видите по-колоритни снимки на Guatapé – както и на великолепните гледки от скалата El Peñon – на блогът за пътешествията на Девнани, Pink Plankton. Живеейки и работейки в международен план, тя е преминала през шест различни континента и „нейната камера я е съпровождала на всяка стъпка от пътя“.

Източник: My Modern Met

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията