Роско на церемонията по награждаването в София
Slide
Slide

9-годишният Росен Димитров от Добрич стана републикански шампион по скейтборд. Първенството се проведе на скейтпарка в София, а третокласникът в училище „Хан Аспарух“ триумфира при децата до 10-годишна възраст.
За състезанието си Росен, известен сред приятелите си като Роско, е пътувал заедно със своите родители, споделиха те специално пред репортер на BGtourism.BG. Стартът на надпреварата e бил в 12 часа, но малчуганът е бил на линия още в 8 часа сутринта.

Часове преди старта, Роско винаги е първи!

„Това му беше първото официално състезание. Беше много притеснен при превъзбуден. Преди старта беше се изморил от очакване и от загряване, но продължи чак до 18 часа. Всеки участник имаше по 3 минути, за да покаже своите възможности. Той има добър тренинг. В Добрич открива и закрива скейтпарка. Първи отива и последен се прибира“, споделя баща му Мариян Димитров.

Родителят дори е превърнал семейният им гараж в музей. На стената там са окачени всичките осем вече употребени и счупени скейтборда и обувките, които през годините е износил Роско. Детето се запалило по екстремния спорт, когато е било на едва четири години. Днес стои до 22 часа и с огромни желание лети във въздуха и прави различни елементи с дървената дъска на скейтпарка, който се намира в непосредствена близост до дома им.

„В София всички участници имаха учители. Роско е самоук. Сега участва със скейтборд, който беше спечелен от последното състезание, организирано от пловдивската фирма БАЗА“, разказа баща му.
За читателите на BGtourism.BG той сподели, че атрактивната каска на сина му, е изработил той, както и дрехите – гърбът му е моторджийски, тъй като и той е запален по високите скорости, а така иска да предпази и обезопаси сина си.


В момента коронният номер на Роско е уникално приплъзване, което е много трудно за изпълнение и от големи. От столицата малчуганът се завръща с медал, предметни награди и едногодишно спонсорство от специализираната фирма Контрабанда. Следващото му голямо състезание е в Хале 3 във Варна след броени дни. Снимки Личен архив

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията