Slide
Slide

Пловдив става все по-популярна дестинация за туристи от България и чужбина, като доказателство за това е бумът от нови хотели, които или се строят в момента или вече са готови да посрещнат гостите на града – Европейска столица на културата през 2019 г.

Residence City Garden е бутиков хотел, който предстои да отвори врати в края на този месец и е разположен на една от най-красивите стари пловдивски улици – „Велико Търново“. Стилната сграда се намира на метри от Цар-Симеоновата градина и пеещите фонтани.

Хотелът е с РЗП от 2500 кв. м и разполага с 22 стаи, едно студио, един президентски апартамент, а също лятна градина, ресторант, подземен гараж за 15 автомобила, фризьорски стол, масажен кабинет и други обслужващи помещения.

Ресторантът „Nobel by Chef Shishkov“ на известният готвач Таньо Шишков цели да се превърне в задължителна спирка на ценителите на европейската кухня в града.

Инвеститор в Residence City Garden е бизнесменът Димитър Георгиев – основател на козметичната компания „Роза Импекс“, който като запален колекционер на изкуство предвижда фоайето на хотела да се превърне в дом за картините на някои от най-големите български художници.

horeweek.com

Сподели публикацията