Slide
Slide

София. Голямо и заслужено признание получи Община Варна по време на 36-ото издание на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, което събра над 380 участници от цял свят. Екипът на морската ни столица бе отличен в категорията „ИНОВАЦИОНЕН ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА ЗА СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ“, а призът получи Ирина Угринска от отдел „Маркетинг, реклама и анализи“.

Ирина Угринска

Наградата бе за реализираната десетминутна виртуална 360-градусова разходка в галериите на Археологическия музей, където са изложени ценни експонати. Интерактивният продукт, който е с 4 езикови версии – български, английски, немски и руски език, изисква ползване на специални VR очила, които бяха на разположение на щанда на Община Варна в столицата и към него имаше голям интерес от хора от всички възрасти. Преди София иновативното устройство бе презентирано на изложенията във Виена и Мадрид. Проектът се реализира от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

По-рано през деня легендата на световната спортна гимнастика Йордан Йовчев посети щандовете на „Св.Св.Константин и Елена“ и на община Варна. Големият ни спортист поздрави морската ни община за избора за Европейски град на спорта, като пожела успешна година. Посетителите на туристическата борса поздравиха Йовчев и си направиха снимки за спомен с обичания ни спортист.

Сподели публикацията