Slide
Slide

Добрич. Близо 14 милиона лева са изхарчени по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за рехабилитацията на 14,4 км от път ІІ-29 Добрич – Кардам (от км 38+100 до км 52+168.81), включени в лот 5 на оперативната програма, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ за BGtourism.BG след наше запитване до Областното пътно управление в Добрич. Изпълнител на строително-монтажните работи е „Инжстройинженеринг“ ЕООД, а точната сума на проекта е 13 813 919,64 лв. с ДДС.
В заключителна фаза са строително-монтажните работи по петте кръгови кръстовища на входовете на Добрич. През последните дни са поставени и пътните знаци. В района на кръстовищата за кръгово движение е пълен мрак в късните часове на деня поради липса на осветление.


„Строително-монтажните работи по обекта са във фаза на съществено завършване. Ландшафтното оформление на кръгови кръстовища включва изпълнението на концентрична ивица от унипаваж ограничена с водещи бордюрни линии. Част от кръговите кръстовища заедно с прилежащите острови към тях са охумусени“, информират от пътното ведомство.
Рехабилитират се 5 кръгови кръстовища при 43-ти км – връзката с околовръстния път на гр. Добрич (ІІ-97); при 44-ти км – връзката с път ІІ-71 Добрич-к. к. Албена; при 47-ми км – връзката с път ІІ-27 Добрич-Балчик; при 50-ти км – пътен възел „Сердика“, който е на входа на Добрич, идвайки по път III-9701 Добрич – Победа. Този пътен възел е с 10 пътни връзки и премоства ж. п. линията Добрич – Кардам; при 52-ри км – връзката с път ІІІ-293 Добрич-Крушари-Северняк и път ІІ-97.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията