Slide
Slide

Първомай. Броени дни преди посещението на папа Франциск в Раковски, във фабриката за знамена в Първомай кипи усилен труд. Тук до средата на април трябва да бъдат ушити близо 900 флага, с които ще бъде украсен градът.

Знамената на България, Европейския съюз и на община Раковски вече са почти готови. Сега се подготвят тези на Ватикана.

Мария Варъкова: За нас е голяма радост, понеже ще посрещнем с него папата.

Атанаска Велчева – управител на фабрика за знамена: Знамената са изработени по точните изисквания, спуснати от Ватикана и са съгласувани с отдел „Протокол“ на Ватикана.

Тук са шити знамената и за посрещането на папа Йоан Павел II през 2002 г.

Атанаска Велчева – управител на фабрика за знамена: За един човешки живот успяхме да участваме в подготовката за посрещането на двама папи. Сега вълнението е много по-голямо, ще се украсява целия град, още повече, че е съвсем наблизо тук до Първомай, знамената са много и за нас е голяма чест и разбира се голяма отговорност, че на нас е поверена тази задача.

Знамената ще са с различни размери.

Атанаска Велчева – управител на фирма за знамена: Най-голямото, което ще направим, е 10 метра дълго и то ще бъде спуснато от някоя от сградите в Раковски.

Знамената трябва да бъдат готови съвсем скоро, за да може Раковски да бъде украсен подобаващо за посещението на папа Франциск през май. БНТ

Сподели публикацията