Slide
Slide

Добрич. Още в ранна есен Агенция Пътна инфраструктура се отдаде на спокоен зимен сън. Поне това показват действията им относно пътя Добрич – Албена, за който многократно бяха посочвани крайни срокове.
От близо 50 дни по пътя не се работи, независимо че бяха посочили поредния краен срок 31 октомври 2018 г. Последното писмо, което BGtourism.BG изпрати бе от 10 декември, като държахме да получим информацията, която вълнува добруджанци – а тя е защо по пътя спряха ремонтните дейности и кога ще бъдат подновени.
За да не се оправдаят с лоши метеорологични условия направихме проверка в региона. Оказа се, че по времето, когато са спрели ремонта на пътя Добрич – Албена, е започнала подмяната на пътната настилка от Златни пясъци до Варна. Шофьори са изненадани, че този път се прави изцяло независимо, че състоянието е позволявало да се експлоатира още няколко сезона. Участъкът е бил дупки и кърпежи, но очевидно изключително важен предвид факта, че правителството посреща делегации в резиденцията в Евксиноград.

Огромен ресурс е стоварен в този участък от хора и машини, които ежедневно работят професионално и с бързи темпове.


Не такава обаче е ситуацията на злополучния участък от Добрич до Албена, където времето е спряло. Най-тревожното е, че има сериозно разминаване с последната официална информация на Агенция Пътна инфраструктура от 31 октомври. Тогава от столицата посочиха, че от с. Стефаново до с. Славеево /от км 94+501 до км 100+300/ са завършени асфалтовите работи и предстои полагането на хоризонталната маркировка. Нищо подобно! Участък от 200 метра преди село Славеево е без нова асфалтова настилка.


На втория участък, с дължина 3,5 км, от с. Славеево до с. Одърци /от км 101+880 до 105+400/ е било извършено технологично фрезоване, обработени са слабите места в основата на пътя и са запълнени неравностите. Нищо подобно и тук! Огромни дупки зеят от последната седмица на октомври, когато бяха изненадващо спрени ремонтните работи на пътя.
От АПИ не споделят каква е истинската причина за спрените ремонтните дейности по тежкия участък, по който ежедневно минават всички превозни средства към два големи наши курорта Албена и Златни пясъци.
Този понеделник изпратихме поредното запитване, което е придружено със снимков материал за състоянието на пътя Добрич-Албена и за Златни пясъци- Варна. Вижда се, че кипи активната работа на пътя до морската ни столица. Следователно от АПИ нямат основание да се оправдават, че зимният сезон и метеорологичните условия не позволяват. Зимният сезон очевидно преспа Пътната агенция, която се чуди какво да отговори на писмото ни вече повече от 72 часа и подлага добруджанци на геноцид с пътища от няколко века назад. Не се търси и отговорност на хората, които имат ангажимента, но нямат възможностите да приключат проекта Добрич – Албена.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията