Slide
Slide

Доха, столицата на Катар, бързо се превърна в идеалното място за пътуване. Можете да опаковате много за няколко дни и да отидете на малката държава от Персийския залив, като се чувствате като на автентична и често уникална дестинация. Където спането може да бъде част от него. Ето един бърз преглед на пет от най-луксозните хотелски апартаменти в Доха за незабравим престой:

E-Wow Suite, W Hotel
Extreme-Wow Suite в хотел W Doha’s W се превърна в дестинация за дълъг списък от известни личности, включително актьорите Джеръми Айрънс и Амитаб Баччан и моделите Кейт Мос и Изабел Гуларт. Този просторен апартамент с площ от 127 квадратни метра (1367 квадратни метра) е декориран в черно и синьо. Можете да се мотаете на люлеещ се стол, да играете билярд с приятелите си, след това да се насладите на храната си в собствената си кухня и да седнете на собствена маса за хранене. Но това, което W Hotel се стреми да направи, е удивително. Внимание спойлер! Слънчевият коридор към стаите ви е облицован с резервоари, пълни с екзотични риби. Но истинският елемент на изненада е в спалнята. Вероятно няма да го забележите – защото кой очаква неочакваното? – докато почти не влезете в задната му част. В края на спалнята ви, вдъхновен от бедуинския начин на живот, е кон. Пластмасов кон в пълен размер. Тук не се отрича колко са присъщите арабски коне за културата на Катар, и това е красива почит към това. О, и това е функционално, защото конят е и лампа. Цените на нощувка започват от $5,500.
Sky House в Mondrian Doha
Погледът зад Мондриан Доха е плод на въображението на Марсел Вандерс – така наречената Lady Gaga на дизайна. Неговата енергия и диви идеи повдигат всеки аспект на този хотел. Дизайнерският вид на Катар може да се види от земята, чак до Sky House на 23-ия етаж. Този двуетажен суит има 360-градусова гледка към Доха и синия Персийски залив. Но това, което се случва отвътре, е от значение. Имате собствено кино, игрални маси и кръгъл диван, който е достатъчно голям, за да побере десетина близки приятели. Седнете да хапнете с дървен сокол, кацнал на стола ви. Ако не ви харесва да се качвате по стълбите към спалния си апартамент – не се притеснявайте, можете да вземете асансьора. На горния етаж килимите с пясъчен цвят са направени като пустинни дюни, преплетени от вятъра. Стените, вдъхновени от народните приказки на „Хиляда и една нощ“, изобразяват образи на холандски пътешественик в Близкия изток.
Много от съвременните туристи пристигали в апартамента на Sky House са актьора и модела на индийската суперзвезда Айшвария Рай, моден дизайнер Маниш Малхотра, социалист Парис Хилтън и актьор и певица Дженифър Лопес. Цените на нощувка започват от $10,000.
Opal Bridal Suite в Mondrian Doha
Но J-Lo не се подготви за концерта си в Sky House. Вместо това използва свръх модерен Опал Сватбен апартамент. И честно казано, защо не? Кристалните огледала и полилеите свързват дългия частен коридор – някакъв вид тренировка за крайната разходка по пътеката за всяка зачервена булка. Преминете през вратите в пространство с площ от 600 квадратни метра, което включва гардеробна, гримьорна стая и дрешник. Има Majlis – или хол и спалня – и спалня на шаферката. Но изненадващото бижу на това място е частният 24k златен Swarovski-инкрустиран асансьор. Той ще ви отведе директно до лунната каменна зала за един от най-великите входове, които някога можете да направите. Не е нужно да сте звезда, за да използвате това пространство – но може да се почувствате така. Цените на нощувка започват от $4,000.
Royal Villa в Sharq Village & Spa
За типичното VIP преживяване се отправете към Royal Villa в Sharq Village & Spa. Ще ти бъде простено, ако си мислиш, че си някъде другаде, освен в хотел, защото тази вила е собствена империя. С изглед към Персийския залив, крайбрежната вила с площ от 2 099 квадратни метра се основава на традиционен дворец на шейха. Вътре има пет апартамента, разположени на два етажа. Имате собствен басейн с водопад, фитнес зала, сауна и парни бани. Но ако обичате малко уединение, можете да използвате бразилската синя мраморна баня. Свръхразмерната вана с джакузи с детайли от 18 k злато изглежда достатъчно голяма, за да се плува. Когато отново сте готови за компания, поканете целия клан в обширния външен Majlis (хол и спалня) на апартамента с изглед към морето. Трудната част ще бъде да накарате всички да си тръгнат. Цените на нощувка започват от $9,600.
Deluxe Suite в Musheireb Boutique Hotel
Ако всичко, което искате да направите, е да прекарате една нощ, обвити в катарската култура и сте изхарчили бюджета за почивка, можете да направите вашата дестинация Souq Waqif. Има девет бутикови хотела, интегрирани в уличките на този исторически пазар, всички уникални и очарователни – но петзвезден бутиков хотел Musheireb е особено специален. Луксозната стая е богата и все още недооценена: плюшените табла в злато; големите дивани напомнящи стари италиански домове. Да, тук Европа се свързва с Арабия. Това възхитително убежище се усеща като завръщане към дома, с меките си удобства и цветни палети. Но това, което отличава тази стая е неговата екзотика. Издърпайте един плюшен шезлонг и се потопете в атмосферата с призива за молитва, която звучи от минаре или гледате златната светлина, която се къпе в джамията Souq Waqif, която обичат да наричат къдрава или спирална джамия. Хотелът е в непосредствена близост до камилите и конските конюшни, а на север е крайбрежната алея Corniche, която се увива около града, като достига до известния Музей на ислямското изкуство. Тук наистина не трябва да отидете някъде, за да бъдете някъде. Цените на нощувка започват от $120.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията