Slide
Slide

Не ходете в Сицилия, ако сте на диета! Ще изпитате неописуем глад към всякакви изкушения! Това ни споделя нашата читателка Невяна Симеонова, която изпрати своя разказ, придружен с прекрасни снимки от нейното посещение в красивия регион на Италия. 

Сицилия е екзотична и далечна, противоречива и много привлекателна. Одисей нарича Сицилия „Островът на слънцето”, а сред арабите през средните векове бил известен като „Градинския рай“. Там те посрещат с аромат на цитруси, с ледена „гранита“ за разхлаждане, вкусни „каноли” с вкусен крем и агава, много агава в подножието на Етна.

И ако си мислите, че сте добър градинар, вероятно ще се разочаровате от себе си. Всяка тераса е цветна градина, всяко хълмче с красив храст.

Всичко тук расте на воля, сякаш благодари на вулкана, че от време на време обогатява почвата. Ако някой ви каже, че в подножието му има само застинала лава, черни камъни на плажа и пушек, не му вярвайте.

Всичко е в изобилие – свежи и вкусни плодове, пресни зеленчуци, паста, домашен сладолед и месни ястия, съчетали вкуса на гърци, араби.. Казват, че сицилианците могат да те докарат до кулинарен шок. Така е! А кафето?! Ами…много италианско. На онези малки, тесни улички, където можеш да се насладиш всякакви аромати. Има ги и тези не толкова богати домове с много цветя и свой чар.

Всичко в Сицилия завладява сетивата ти. А най-хубавото там са изгревите и пътуванията без навигация, и без диета!

Невяна Симеонова

Вашите снимки и разкази от пътешествия из България и по света очакваме на имейла office@bgtourism.bg, както и на лично съобщение във фейсбук профила на информационна агенция BGtourism.BG.

Сподели публикацията