Slide
Slide

Русе. 15-тото туристическо изложение и съпътстващият го 12-ти Фестивал на туристическите анимации „Уикенд туризъм Русе“ ще се проведат тази година от 16-ти до 18-ти май, като за първи път в рамките му ще се проведе и „Джаз уикенд“.

Те се провеждат ежегодно в Русе и са едни от най-значимите туристически събития в Дунавския регион на България. Това е второто по посещаемост туристическо изложение в България, след софийското Спа и Експо.

В тазгодишното издание ще се включат 27 общини, които ще представят свои щандове в централната част на града – на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш.

Уикенд туризъм

Първите атракции започват на 16-ти май, четвъртък, още от 10 часа.  Официалното откриване ще е в  12 ч. пред сградата на Доходното здание.

От 14 ч., в хотел „Дунав“ ще започне Кръгла маса, организирана от Министерството на туризма под надслов „Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“.

Програмата на изложението включва още презентации на общини, туристически фирми и организации. През трите дни на фестивала различни аниматорски фирми, занаятчии, художници и творци ще представят своите  ателиета. Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред които Площадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други.

Начало на кулинарните предизвикателства ще даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението ще  прави кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа на пл. „Свобода“. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-ти май ще вземат участие в  Кулинарното състезание за деца  „Като шеф готвачите“.

За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“. Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят дджаз легенди на сцената на Доходно здание на 17-ти и 18-ти май.

Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивал на туристически забавления и анимации се организират от община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“ за 2018-та година.

Сподели публикацията