Slide
Slide

София. НФСБ са готови да подадат сигнал до антикорупционната комисия за министър, който живее в чужд имот, без да го е декларирал, съобщи БНТ. Това заяви лидерът на партията Валери Симеонов и показа снимки на имота, без да посочи името на министъра. Часове по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова обясни пред медиите, че въпросната къща е на родителите на съпруга й. И че за пореден път е принудена да отговаря на неистини и непроверени факти.

Антикорупционната комисия да провери защо министър не е декларирал, че живее в имот в Бистрица, и на кого принадлежи къщата. Това поиска Валери Симеонов.

Валери Симеонов – Обединени патриоти, председател на НФСБ: Аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. Действащ министър с доста крупни имоти три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а по закон е длъжен да го декларира. Става въпрос за имот 2,5 декара със застроена луксозна къща на три етажа.

Симеонов отказа да съобщи името на министъра.

Валери Симеонов – Обединени патриоти, председател на НФСБ: На мен ми подават анонимни източници информация на парче. Не съм споменал Николина Ангелкова.

Министърът на туризма отговори, че живее в апартамент, описан в нейната декларация. И ясно е посочила всичко, което притежава.

Николина Ангелкова – министър на туризма: Много ми е обидно. Отново съм принудена да обяснявам неистини, внушения и непроверени факти от бивш вицепремиер. Мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам. Къща нямам никъде – нито в София, нито на територията на България, нито извън България.

Ангелкова обясни, че снимките в социалните мрежи са на къща на роднини, в която е била на гости.

Николина Ангелкова – министър на туризма: Не смятам, че това е нередно или престъпление. Къщата е собственост на родителите на моя съпруг от 2006-та година, много преди да го видя и на снимка. Приемах всичко с чувство за хумор и тази неразбираема за мен фиксация също, но това определено почва да ме безпокои.

Ангелкова призова проверяващите да си свършат работата, за да се говори с факти, а не с внушения.

Сподели публикацията