Slide
Slide

„Хъс“ ООД е финалист в престижни балкански награди

София. Индустриалният лидер „Хъс“, чийто пазарен дял е около 20%, е финалист в престижните годишните награди Balkan Business Awards 2019. Златните статуетки, които ще отличат най-значимите постижения в бизнеса на Балканския полуостров, ще бъдат връчени на 5 март 2019 г. от 20 ч. в балната зала на хотел Маринела, съобщава VIP Communication PR.


„Хъс“ ООД е семейна компания, създадена в малък склад в Пловдив през 1990 г. Вече три десетилетия дружеството развива своите продукти и услуги и в момента е лидер в търговията с метали и метални изделия в България, като има добри позиции и на международните пазари. Разполага с бази в цялата страна и непрекъснато разширява портфолиото си.
Компанията претърпява огромно развитие след 1998 година, когато започва да обогатява дейността си. Към търговията с метали компанията добавя и производство на различни метални изделия като профили, заварени мрежи , арматурни заготовки и т.н. Постепенно собствениците на „Хъс“ започват да инвестират в транспорт, строителство и други производства, като около основното дружество ще създава цяла група от компании, специализирани в новите дейности.
През последните години продажбите нарастват значително, като за 2016 г. компанията отчита 305.5 млн. лв. приходи. Печалбата й се увеличава близо три пъти и половина до 27.2 млн. лв.


През 2013 г. дружеството придоби един от основните си конкуренти „Кльокнер Металснаб“ от германската Kloeckner. Впоследствие новата компания беше преименувана на „Металснаб България“. През 2015 година пък „Хъс“ навлезе активно и в производството. Компанията придоби терените на бившия „Балканкар Рекорд – Дунав“ в Лом и изгради там завод за метални тръби. Част от проекта, в който бяха инвестирани 10 млн. лв., бе финансиран по оперативна програма „Конкурентоспособност“. Продукцията е насочена основно за износ към Европа и това е причината за избор на крайдунавския град.
Същите предимства има и локацията на най-новото предприятие в групата – „Полимери“ в Девня, което е близо до пристанище Варна-запад. Там собствениците на „Хъс“ ООД инвестират в производството на химически продукти.
През годините компанията непрекъснато инвестира в технологично оборудване, техника и в своите кадри.
Компанията разполага с 14 складови, търговски и производствени бази с обща площ над 1 600 000 кв. м2. В тях са изградени 200 000 кв. м Има над 120 000 т. складови наличности, енергичен и квалифициран екип, над 50 тежкотоварни автомобила, финансов потенциал за изпълнение всички ангажименти към доставчици и партньори в срок и техническо оборудване за производство на различни метални изделия и заготовки.
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони. Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други. Журирането, което ще отреди победителите във Balkan Business Awards 2018, е поверено на партньорите на събитието, както и на ресорните журналисти.

Сподели публикацията