Slide
Slide

Добрич. В Добрич обявиха конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2018. Проявата е по инициатива на Къщата на Виното и кметството. В конкурса могат да участват производители със собствени вина от м.г., които са само от територията на Общината. Категориите в конкурса са червени вина, бели вина и розе, като производителите могат да участват в повече от една категория. Нямат право голямата награда да конкурират вина, които са изкуствено ароматизирани.

Останалите условия: производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното, участниците в конкурса носят проба от всяко вино, с което участват в конкурса.  Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл., без етикет. Проби от виното/вината се събират до 10 февруари в Къщата на виното ул. „В. Левски” № 7 /Стария хлебозавод/  тел. за информация: 0886 520138.

Вината се оценяват от тричленна комисия от специалисти съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите. Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На отличените в конкурса се връчват грамота и предметна награда. Победителите се обявяват на 14 февруари 2019 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията