Slide
Slide

Сандански. Ресторантьорът с бизнес в Мелник Георги Георгиев е новият наемател на най-атрактивния имот в парк “Свети Врач” в Сандански – обект “Езерото”, включващ правото да ползва 6400 кв.м водни площи за водни колела, лодки и други атракциони и 2300 кв.м зелени площи. Това стана факт, след като всички срокове за протестиране на проведената процедура по концесиониране на общинския имот приключиха.

Кметът Кирил Котев е подписал договор за концесия за срок от 10 години с „Холдинг ин Мелник” ЕООД с управител Г. Георгиев, съобщи Струма. Концесията вече е факт, потвърдиха от Общинската администрация в Сандански.

Инвестицията, която в рамките на тези години Г. Георгиев е обещал да инвестира във водни колела, лодки и други атракциони, е 402 000 лева без ДДС, което се оказа водещо за определяне на фирмата за победител. Месечният наем, който фирмата ще трябва да внася в общинската хазна, е в размер на 550 лева без ДДС, като първоначално обявената цена с решение на Общинския съвет бе 440 лева. В рамките на този период ресторантьорът ще трябва да разкрие нови 6 работни места.

Както „Струма” писа, в процедурата за концесия на общинския имот участваха 5 фирми. На второ място остана фирмата на финансовия благодетел на ФК „Вихрен” Константин Динев – Коко Динев. Тяхното офертно предложение бе за инвестиции в размер на 343 433 лева и месечен наем от 533 лева, и 18 новоразкрити работни места.

Третата фирма „Антонио 33” е предложила инвестиция в размер на 223 000 лева, месечен наем от 1000 лева и разкриване на 10 работни места. Четвъртата фирма бе „Никтурс-ико” с инвестиция от 286 000 лева, месечен наем от 550 лева и разкриване на 6 работни места. ЕТ „Георги Карадалиев” пък е посочил инвестиция от 90 100 лева, месечен наем от 660 лева и разкриване на 6 работни места.

Сподели публикацията