Slide
Slide

Добрич. Към семейството на Фермерски пазар Добрич днес се присъединява още един участник – Коста Костов и млечните продукти на семейна ферма Милкана. Кравеферма и мандра Милкана се намират съвсем близо до Добрич – в село Стожер, и е създадена през 2006 година с идеята да преработват млякото на животни, които отглеждат сами. И така вече второ поколение фермери отглеждат 150 крави и телета. Храната, която употребяват, за да изхранят своите стада включва люцерна, сено и фураж, също собствено производство, без изкуствени добавки и подобрители. Сирена, ръчен кашкавал, кисело и прясно мляко – продукцията на ферма Милкана е изцяло ръчно приготвяна.
Фермерският пазар за това е уникален, защото клиентите се срещат лично с производителя, защото може да опита, защото може да изкаже мнение и то ще бъде взето под внимание за подобряване на качеството на продукцията. Също може да чуете добри съвети, да научите интересни факти за отглеждането или производството на храната преди да достигнат до вашата трапеза.
Вече втора поредна пролет, фермерският пазар в Добрич разцъфтява с усмивките и цветята на младежите от Чудната градина. Да припомним, че това е първото по рода си социално предприятие в Добрич за младежи с интелектуални увреждания.. И този четвъртък те ще бъдат сред участниците със своите красиви цветя за разсад и пролетни зеленини. „Като организатор на пазара искам да изразя личното си мнение, че тези младежи отлично се вписват в общата работна среда, работят много старателно и са изключително позитивни и коректни. Създаването на възможност за работа в обща среда с останалите членове на нашето общество е чудесна възможност за тях да водят един нормален живот, в който да не се чувстват различни, а да бъдат добре приемани и ценени заради качествата, които притежават и прилагат. Работата с тях обогатява и нас самите, защото ни помага да погледнем на света и през друга призма. Техният щанд допълнително краси нашият фермерски пазар и това създава още по ведро настроение“, споделят организаторите на Фермерски пазар – Добрич. Часът и мястото на срещата са известни – АЕМО Стария Добрич, от 10 часа.

Сподели публикацията