Slide
Slide

Добрич. Центърът за защита на природата и животните в Добрич посреща пролетта с нови обитатели, съобщи на БТА директорът на зоопарка Християн Христов.

Семейство кенгурови е попълнено с две бебета, които са започнали да подават главички от торбите на майките си Лили и Лени. Зоопаркът търси осиновители и кръстници на новородените, за които още не се знае дали са момчета или момичета. Мини овцата Еми, която е от рядка порода и ще достигне най-много до 30 кг, се появи на бял свят преди два дни, казаха от зоопарка.

В Центъра за защита на природата и животните през април-май очакват събития и в семейството на конете на Пржевалски, когато Калиопа и Куна трябва да родят. Потеклото на редкия вид, който е включен в световна програма за опазване на застрашените от изчезване азиатски диви коне, е от зоологическата градина в Лангерберг, Швейцария. В края на лятото понито Маша също очаква бебе.

В Зеленото училище през лятото, за което отсега са се записали 30 деца, се надяваме да приемем още ученици след приключващия вече ремонт на покрива на административната сграда, каза директорът на зоопарка.По думите му заедно с обновяването на инфраструктурата се обмислят възможности и за утвърждаването на зоопарка в научна база, в която да се обучават специалисти.

Зоопаркът в Добрич е създаден в естествена природна среда по българо-швейцарски проект и е първата лицензирана зоологическа градина в България.

Сподели публикацията