Slide
Slide

Сан Ремо. 27-годишният певец и композитор Мамуд (Mahmood) стана победител в 69-ото издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо. Роденият в Милано Алесандро Мамуд, който е син на египтянин и италианка от Сардиния, тримфира в конкурса със своето авторско парче „Пари“ (Soldi) – рап с ориенталски мотиви, звучащ изразително благодарение на интересния глас на артиста.

„Просто не мога да повярвам!“, едва отрони пред микрофона брюнетът, когато бе обявен за носител на голямата награда. Втори остана смятаният за фаворит Ултимо (псевдоним на 23-годишния Николо Морикони) с „Твоите особености“ (I tuoi particolari) – типична фестивална песен в духа на мелодичната италианска традиция. Трети се класираха момчетата от вече световноизвестното трио Il Volo, които се представиха в трасирания коловоз на стила поп-опера с „Музика, която остава“ (Musica che resta).

Публиката остана разочарована от оставането извън почетната тройка на рок-ветеранката Лоредана Берте, която тази година се превърна в тяхна любимка с мощната си интерпретация на парчето „Какво очакваш от мен“ (Cosa ti aspetti da me). Още с оповестяването на финалистите публиката в митичния театър „Аристон“ избухна в освирквания. Хората дълго скандираха „Ло-ре-да-на, Ло-ре-да-на!“, но това не промени с нищо подреждането, което се определя от 3 фактора – вота на спеца на телевизионните зрители. Берте се оказа четвърта, а пети, непосредствено след нея – друг от фаворитите на залата, Симоне Кристики, със своето силно театрализирано изпълнение на „Грижи се за мен“ (Abbi cura di me) – добра изповедна поезия, облечена в музика и речитатив. Сред специалните гости, които пяха в последната вечер на фестивала в Сан Ремо, бе Ерос Рамацоти – 35 години след своята победа при дебютантите на същия този подиум.

Сподели публикацията