Slide
Slide
В Тайланд приключи Световното първенство по джет. А добричкият ученик Александър Петров се нареди сред 10-те най-добри спортисти в този труден и атрактивен спорт в света. 16-годишният Алекс, който миналата година спечели 5-то място на Световното първенство при юношите, тази година не само смело се нареди сред доста по-възрастните и опитни състезатели, но и успя да пребори сериозна конкуренция сред мъжете и да се класира на 9-о място на прав джет.

При това талантливото момче се справя само – като се започне от факта, че пътува на собствени разноски с други състезатели от България, като се премине през абсурда, че не е получил грам институционална подкрепа, през това, че се състезава с джет под наем, който се е оказал недотам качествен, без треньор, дори без човек, който да придържа машината при старта… Семейството на младежа благодари за оказаната подкрепа за участието на Алекс в Световното първенство на фирмите „Златодар“ и „Ив кар спорт“, както и на дамски клуб „Майчина грижа“, без които неговото пътуване би било далеч по-трудно. Ние обаче не можем да не се запитаме – дали е нормално билетите на талантливото момче да бъдат подарък от Румъния, а сръбската държава да го иска за състезател под своя флаг, оценявайки таланта му след спечелените балканска и европейска титли?! Дали е естествено, когато човек е дарен с талант и достатъчно трудолюбие да го развива, родната ни Федерация да не проявява интерес?!

Честитим на Алекс не просто огромния успех в спортната му кариера, а сериозната заявка за бъдещи постижения, която направи! Защото той е само на 16 години, а още при първото си участие при мъжете се нареди в челната десятка в света.
Източник – http://www.ndt1.com
Сподели публикацията