Slide
Slide

Нощувка в бъчва? Или пък в покоите на Хобит? В нашата фотогалерия Ви представяме най-чудатите хотели в Германия.

На релси

В Ютербог, на 60 километра от Берлин, туристите могат да се потопят в атмосферата на Транссибирската железница. В този хотел няма стаи, а спални вагони, които предлагат място за общо 25 души. Във всяко купе има двойни легла, кушетка и баня.

Нощувка в куфар

Това е навярно най-малкият хотел в света – Куфаротелът в Лунценау край Кемниц. Спалните кабини в този хотел имат формата на куфар. Те са метър и половина широки, височината им е два метра, а дължината – около три метра. Нощувката в собствен спален чувал струва 15 евро. Близо 500 гости нощуват всяка година в този нестандартен хотел.

В покоите на Хобит

Човек няма защо да пътува чак до Нова Зеландия, ако иска да се наслади на пейзажи, каквито познаваме от филмовите поредици „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“. В този хотел, който се намира в местността Тюрингски лес, гостите нощуват в уютни двустайни землянки.

При вълците

Притъмнява, вълците вият, а навън няма жива душа. Който търси силните усещания, непременно трябва да прекара поне една нощ в хотел „Tree Inn“ край Бремен. Този хотел предлага не стаи, а дървесни къщи, които са построени в резерват за отглеждане на вълчета. Гледката през големия панорамен прозорец е неповторима, а дървесните къщи предлагат всякакви удобства – от минибар до джакузи.

Ложе в канализацията

През тези тръби вече не текат отпадни води – това е парк-хотелът на Ботроп в Рурската област. Тук няма цени – всеки гост плаща толкова, колкото може да си позволи. Тръбите са с дължина 3 метра, диаметърът им е 2,40 метра, тежат над 11 тона, а във вътрешността им има място за едно легло и едно нощно шкафче.

Хотел-уникат

Всяко помещение в този берлински хотел е уникат. В една от стаите гостите прекарват нощта в ковчег, а в друга мебелите висят от тавана. Най-големият хит е една многоъгълна стая, която е цялата в огледала. Берлинският хотел „Propeller Island“ е „изобретение“ на германския творец Ларс Строшен, който е композирал за всяка стая и съответния музикален фон.

Зад решетките

Преди зад тези решетки са били затваряни престъпници. Днес в килиите нощуват фенове на криминалния жанр. Хотел „Alcatraz“ предлага общо 56 стаи и се помещава в бившия затвор на Кайзерслаутерн. Железните решетки са и днес навсякъде – например край хотелския бар, който виждате на снимката.

default

Като Диоген в бъчвата

Там, където едно време е отлежавало вино, днес може да се преспи. Във вътрешния двор на хотел „Lindenwirt“ във винарското градче Рюдесхайм са разположени шест обитаеми винени бъчви, които предлагат място за две легла. Всяка „стая“ си има и дневна, която обаче се намира в пристройка към съответната бъчва.

default

Пътуване във времето

Хотел „Артур“ край Боденското езеро пренася гостите си в отдавна отминали времена. Хотелските стаи са обзаведени като средновековна странноприемница. В подземието на хотела може да се пирува на воля – сръчни женски ръце поднасят ястията, а виночерпецът следи за обноските и дава препоръки за менюто.

default

Тук не е за зиморничави

Питиетата на бара в този хотел са гарантирано ледени! Хотел „Iglu“ край зимния курорт Оберстдорф е от лед и сняг и предлага място за най-много 40 души. Отворен е от декември до средата на април и се намира на 2000 м. надморска височина, откъдето се открива панорамна гледка към околните алпийски върхове. DW

default

Сподели публикацията