Slide
Slide

Цената на най-масовото гориво у нас А95 падна под 2 лева през тази седмица. Днес то се търгуваше за 1.99 лева. Проверка на BGtourism.BG по цялото Черноморие установи, че всички големи вериги Лукойл, OMV, Petrol, Газпром, Rompetrol, Еко, Енерджи и др. продаваха горивото на тази цена.

ОМВ във Варна
Лукойл в Добрич
Петрол в Старо Оряхово
Газпром до с. Аврен

За последното най-масовото гориво А 95 се е продавало под 2 лева в началото на тази година. В края на октомври средната цена на бензина в страната бе 2.37 лева. Цените на горивата тръгнаха надолу след 6-ти ноември, след масовите протести, които извадиха хората на улицата и когато Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на големите вериги след протести срещу поскъпването на бензина и дизела. Национално допитване установи, че 46% от анкетираните смятат, че едва ли ще има особен резултат от протестите, след като според тях явно има картел между бензиностанциите за цената. Картел не бе установен, но дори и при ниските цени бензиностанците не само заедно увеличаха нивата на цената, но сега и заедно свалят и дори продават на една цена.
Изключение днес правеха няколко бензиностанции, където горивото дори бе под 1.90.

DEGA до Бургас

A95 в бензиностанция DEGA до Бургас струваше 1.82 лева, а в Добрич зареждаха колите си срещу 1.85 лева на бензиностанцията на Марешки.

Марешки в Добрич

Цените на дизеловото гориво обаче остават високи, въпреки общото си понижение.

Екип на BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията