Жул и Мартин близо до Балчик. Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

За една година ще обиколят 27 държави, като във всяка една имат различни предизвикателства. В България са избрали да изминат 400 км пеша. Другото лято ще предложат косата си на фризьор в Еквадор, с която да бъдат направени перуки

Двама младежи от Франция започнаха уникална обиколка на света. Днес те са в Добричка област и в този час нощуват на палатка, на плажа в Албена, научават ексклузивно читателите на BGtourism.BG. През деня са изминали пеша близо 40 км от Каварна до курорта. Казват се Жул Саваж (18 г.) и Мартин Хюзе (19 г.), и двамата от град Амиен.


„Започнахме нашата едногодишна обиколка на света на 7 август 2018 година. В програмата на проекта Un pays un Défi сме включили 27 държави, в които ще правим различни предизвикателства. Първата ни страна бе Белгия, където благодарение на интернет платформа си осигурихме нощувки в домове. Холандия, прекосихме с велосипеди. В Дания получихме храна и подслон срещу работа.

Французите по време на обиколката си в Румъния

После бяхме в Полша и Румъния, а от вчера сме на българска територия, която по план трябва да изминем само пеша и то всичките 400 км! Машрутът ни е Дуранкулак – Шабла – Каварна – Албена – Варна …. и така продължаваме до Истанбул“, заяви Жул за BGtourism.BG.


В Турция той и приятелят му ще предлагат фотография на деца, които ги следват. Във Виетнам ще организират турнир по хандбал. Предизвикателствата продължават в Лаос и Тайланд. В Мексико те ще станат готвачи на сладкиши и ще открият френската култура.


В Еквадор – след месеци на пътешествие и обиколки от държава на държава, от континент на континент, те ще  предложат косата си на фризьор, която до тогава ще оставят да порасне. Идеята е косата им да бъде използвана за направата на перуки.
През август 2019 година ще приключат околосветското си пътешествие в Бразилия.
„За първи път сме в България. Много ни харесва природата. Това е причината да изберем да изминем всичките километри пеша“, заяви Жул за BGtourism.BG.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията