Slide
Slide

Лора Капустина е сред най-атрактивните участници в последния сезон на кулинарното шоу MasterChef. 26-годишното момиче привлече вниманието на милионите зрители с красотата си и неоспоримия талант в кулинарията, които я изведоха до големия финал на тв предаванато. Тя влезе на високи токчета и с изкусителните си профитероли даде очарователен старт на новия сезон. С участието си тя доказа, че дамите могат да бъдат женствени и красиви, дори когато са в кухнята.

снимка bTV

Лора е родом от Варна. Израснала е в Аксаково, но по любов живее в Добрич. В специално интервю за информационна агенция BGtourism.BG тя сподели, че се е записала да участва в MasterChef, защото е имала нужда от нови емоции, имала е нужда да промени живота си, да я разтърси емоционално, да я срещне с нови хора, а пък и да тества собствените си възможности. Точно това и получи!

– Лора, кои са най-интересните моменти от предаването, за които си спомняш с голямо вълнение?
– Имаше няколко момента, които бяха едновременно емоционални и забавни за мен. Първото, което ми хрумва беше готвенето с баща ми, а това беше абсолютна изненада за мен. Винаги съм си мислила, че ако има подобен тип организация, някой от най-близките ми хора ще се изкуши и ще ми каже, но всъщност те бяха запазили тайната до последно и аз настина бях в шок. Другото, което си спомням с хумор е задачата, която беше по двойки, да готвим отборно между стена. Това беше доста забавно преживяване. Имаше моменти, в които спирах просто да готвя и почвах да се смея, защото осъзнавах колко нелепо изглеждахме отстрани, крещейки си.
– На колко години влезе в кухнята и започна първите сериозни опити в кулинарията?
– Първите ми самостоятелни опити мисля, че бяха късно, на около 19 г. Иначе първото ми влизане в кухнята беше придружено от баща ми. С него имахме ритуал през уикенда. Всяка неделя ставахме по-рано, правихме пържени питки или палачинки, а майка ми след това се присъединяваше.

Чак след завършването на гимназията се изнесох от вкъщи и всъщност предприех едно по-самостоятелно занимание в кухнята, защото ми се наложи да готвя. В началото не беше по моя воля. Беше необходимост, но взе, че много ми хареса.
– Сега може би повечето зрители на предаването и твои привърженици очакват ти да отвориш ресторант, да дойдат и да похапнат от твоите вкусни неща? Какъв е пътят, по който ще тръгнеш?
– Може би има хора, които очакват това, но ще трябва да ги разочаровам. Цялата идея на блога е да вдъхновявам хората те самите да приготвят нещо вкъщи. Блогът ще продължи да съществува. Надявам да привлече все повече кулинарни ентусиасти, които заедно с мен да експериментират в кухнята и да пречупват собствените си бариери. Засега нямам план за заведение, но никога не казвам никога, защото не се знае.
– Изглеждаш прекрасно! Има ли диети, които ти да спазваш? Какво обичаш да похапваш?
– Не спазвам диети! По принцип аз страшно много мразя да се ограничавам откъм храна. Опитвам се твърде късно да не ям, което е една рестрикция, която си налагам. Като цяло обожавам пържената храна и ако може да е тестяно и пържено е още по-добре. Гледам да ги избягвам, но поне един-два пъти в седмицата си ги позволявам.

Снимка на Lora Kapustina.

Като цяло съм късметлийка, защото имам здравословни хранителни предпочитания. Едно време като дете въобще не обичах зеленчуците, но като пораснах станах един осъзнат човек и обичам зеленчуци под всякаква форма. Мисля, че това ме спасява да изглеждам добре.
– Извън света на кулинарията какво обичаш да правиш?
– Като всеки един млад човек обожавам да пътувам, да се срещам с приятели, да се разхождам и да посещавам нови места, да се наслаждавам на нови емоции. В общи линии се опитвам, колкото мога да черпя от живота, от всеки негов аромат, цвят, емоция, от всичко, което дава.
– Ти имаш сериозен приятел. Той какво обича да му приготвяш? Готвите ли заедно?
– Иван много обича да му готвя. Аз също много обичам той да ми готви. Всъщност съм късметлийка, защото той готви изключително добре, нещо което може би не много мъже могат да правят, а той обича да готви различни ястия. Какво обича да му готвя ли? Обича от закуската до вечерята да му готвя. Заедно решаваме какво ще похапваме и си разпределяме задълженията.
– Оттук нататък какво присъствие ще имаш в публичното пространство – сайт, социални мрежи …?
– Профилът ми в инстаграм и блога ми са вървяли винаги ръка за ръка, никога не е било едното за сметка на другото. В инстаграм ме вълнуват неща от порядъка на мода, различни продукти, места, които посещавам, занимания, пейзажи.

Блогът ми е кулинарен, но в него споделям и теми, които ме завладяват, а инстаграм е ограничено място и там нямам такава възможност.
– С какво се занимават твоите родители. Би ли представила семейството си?
– Едно дете съм. Винаги съм казвала, че като всяко дете и аз понякога също споря с тях, и щеше да бъде хубаво да имам другарче, което да преживява нещата с мен. Баща ми се занимава с недвижими имоти, а майка ми е психолог, а това ги прави една доста трудна публика.
– Какво ще пожелаеш на хората, които те подкрепяха по време на предаването?
– На първо място искам да им благодаря, защото за мен това бе много ценно. Изпитвах голяма доза колебание и несигурност понякога. Това сигурно си пролича в един момент от състезанието, когато за момент доверието в самата себе си беше избягало. Получих много съобщения от хора, които ме поздравяваха, дори и след финала, че аз съм техният победител. Всичко това значи много за мен. Искам да им пожелая да следват мечтите си, защото колкото и тривиално да звучи, това е същината на един щастлив живот – без значение дали мечтата е голяма или малка. Стига човек да се старае, тя винаги под някаква форма ще се сбъдне.

Сподели публикацията