Slide
Slide

Шабла. В двора на детска градина „Дора Габе“ в Шабла днес се проведе официална церемония „Откриване на строителна площадка“ за реализиране на инвестиционен проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общинска образователна инфраструктура – Детска градина „Дора Габе“ гр. Шабла, община Шабла“.
Проектът е изработен от „Веков дизайн“ ЕООД град Варна, а изпълнител ще бъде „Стимекс“ ЕООД отново от морската ни столица. Строителният надзор е поверен на „Ай Ти Ем Проджек“ ООД град Пловдив. Очаква се строително-монтажните работи да приключат за 6 месеца, колкото е и срокът на изпълнение.
Официални лица на церемонията бяха председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла, Мариян Жечев, Ивайло Енев и Стоян Стоянов – представители на фирмата-изпълнител, които заедно с дете от детската градина, оборудвани с жилетки, кирки и лопати, направиха символичното откриване на строителната площадка.
Д-р Стоева призова малките възпитаници на детското заведение да помнят този ден, защото след броени месеци тяхната детска градина ще има нов вид, където с желание всеки ден ще играят, учат и ще се забавляват.
Кметът на Общината видя символика в дъждовния априлски ден, пожела лека работа на изпълнителите и съобщи, че ремонтните дейности ще се извършват без това да пречи на учебния процес. Пожела след ремонта, детската градина да се радва на много свои малки възпитаници.
Директорът на детската градина, Ана Христова, благодари на общинското ръководство и проектанта за прекрасния проект и каза, че на есен шабленската детска градина ще се превърне в едно съвременно, модерно и добре обзаведено място за нашите деца.
Официалната церемония завърши с Химна на детската градина.

Сподели публикацията