Slide
Slide

Най-доброто летище в света ще стане много по-добре. Сингапурското летище Чанги ще открие новия си център на стойност £951 мил., известен като Jewel („Скъпоценен камък“) по-късно тази година.

Откриването е на 17 април, а десет етажният комплекс ще се простира върху 137 000 квадратни метра, директно свързвайки терминали 1, 2 и 3 на летище Чанги.
Четири етажа ще бъдат горска долина, включваща хиляди растения и дървета като част от закритата гора.
Новаторска нова функция, която е в центъра на вниманието, е 40-метровият Rain Vortex, който ще бъде най-високият вътрешен водопад в света.
До 10 000 галона в минута ще бъдат рециклирани през сградата, а през нощта водата ще се превърне в светлинно и звуково шоу.
Новият център в най-доброто летище в света ще има 280 търговски обекта, включително център Pokemon, добавяйки към 350 магазина, които вече работят на терминалите на летището. Пътниците могат да спят в новия хотел със 130 стаи, YOTELAIR Singapore Changi Airport, който също ще бъде част от Jewel.
Те ще могат да се насладят на ранно настаняване за полета си, когато отсядат в новия хотел и съхраняват багажа си, за да могат да разгледат неговото съоръжение.
На най-горния слой над тропическите гори ще се намира стъкленият мост Canopy – 14 000 квадратни метра пешеходна пътека, спусната на 82 фута над земята.
Ще има и Canopy Maze с най-големия лабиринт от жив плет в Сингапур. Други атракции включват пързалки Discovery, за възрастни и деца да се наслаждават; Купи с мъгла, където децата могат да играят в облаци от дим; и Sky Nets, които ви позволяват да скачате по върховете на дърветата.
Новите планове за развитие са проектирани от архитект Моше Сафдие, който също е проектирал Marina Bay Sands в Сингапур и новият китайски „хоризонтален небостъргач“.
Всеки, който иска да види новата разработка на Jewel, преди да отвори, може да се регистрира за билети за предварителен преглед на 12 март, като 500 000 билета са на разположение между 11 април и 16 април, според Business Insider.

Източник: The Sun

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията