Slide
Slide

Сандански. 19 вече спасители от ПСС-Сандански издирват загубили се в Пирин туристи. Вчера около 22 ч., е подаден сигнал, че двама възрастни туристи са се изгубили в района на Башлийца, съобщиха от ПСС-Сандански.

Башлийца се намира в района на Спано поле – маршрут, който не е популярен сред туристите. След получаването на сигнала е започнала акция. Спасители са обходили целия циркус, но без резултат. Поради неточно подадената от туристите информация и постоянното им движение в неясна посока, акцията продължава.

Един от туристите е намерен, съобщи NOVA днес следобед. Двамата мъже на около 65 години тръгнали на преход от местността Попина лъка.

При друг случай от вторник вечерта двама туристи са се изгубили без храна, вода и осветление в района на заслон „Синята стрела“, предава „Фокус“. Те също се нуждаели от помощ, която им е оказана от планинските спасители и са били и отведени на безопасно място.

Третият случай е на жена с наранен крак на Боянския водопад. Група спасители са я пренесли на безопасно място, където даможело да й се окаже медицинска помощ.

Сподели публикацията