Slide
Slide

Юни е! Морските деликатеси все по-често присъстват в нашето меню. Днес ви представяме една оригинална рецепта на шеф Димитър Дичев от Пловдив, който заедно с екип от специалисти е част от бранда „Черноморска кухня“. BGtourism.BG подкрепя проекта „Черноморска кухня“, който включва всякакви характерни за региона храни – риби, меса, плодове, зеленчуци, сирена, билки и подправки. Чрез новата кулинарна марка Черноморието ни има всички шансове да се превърне в атрактивно място за гастрономически туризъм, благодарение не само на продуктите, които ни дава природата, но и на майсторството на родните ни готвачи.

Грилован паламуд

Продукти:  
Филе от паламуд – 180 гр.
Червени чушки – 200 гр.
Карфиол – 50 гр.
Спанак – 50 гр.
Праз – 20 гр.
Червен лук – 20 гр.
Чесън – 10 гр.
Лук – 10 гр.
Шарлан – 20 гр.
Масло – 40 гр.
Сол
Пипер
Копър – 2 вр.
Лион – 50 гр.
Оцет – 50 мл.
Черен пипер на зърна – 1 гр.
Дафинов лист – 1 бр.
Mise en place:
пюре от червена сладка чушка, печен чесън, сол и лимон.
Марината от оцет, захър, сол, вода, черен пипер на зърна, дафинов лист за червения лук.
Запичане на карфиола в масло.
Сотиране на спанака с лук, чесън и масло.
Хлорофилно олио от копър.
След изпичане на рибата се потапя в марината от чесън, копър и шарлан.
Чипс от праз на жулиени овкусени със сол.

Наслада за сетивата! Шеф Дичев – от Кулинарната академия в Добрич до престижни ресторанти в Ню Йорк със звезда Мишлен

Сподели публикацията