Slide
Slide

Причинени са материални щети, няма пострадали хора. Пропускат се само леки автомобили

Огромен пожар изпепели ГКПП „Златарево“ на границата със Северна Македония. Огънят е унищожил голяма част от конструкцията на сградата, съобщи Нова телевизия.  Сигналът е подаден малко след 17 часа вчера. Причинени са материални щети, няма пострадали хора. Огънят е локализиран. Установено е, че е тръгнал от електрическо табло на първия етаж.

„Пожарът е възникнал в резултат на късо съединение в табло, намиращо се в една от административните сгради. Всички системи за проверка на граждани функционират нормално. Разполагаме и с мобилни такива, така че да не създаваме трудности на гражданите при преминаването през пункта”, обясни директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” главен комисар Светлан Кичиков.

„Загуби на данни няма. Митниците отдавна са в електронна среда, така че всички данни, които са постъпили в системата са запазени и няма никаква опасност нещо да се загуби или да бъде заличено. Така е конструиран пунктът, че тежкотоварният трафик минава непосредствено до административната сграда. След такъв мащабен пожар конструкцията е компрометирана и до разрешение от компетентен орган, че е безопасна за преминаване, не е възможно да се пусне тежкотоварният трафик”, каза заместник-директорът на Агенция „Митници” Георги Александров.

Остава затворен за тежкотоварни автомобили граничният пункт „Златарево”. Пътуващите тирове в двете посоки между България и Македония се пренасочват през най-близките КПП-та – „Гюешево” и „Станке Лисичково”. Трафикът на леки коли  е без промяна.

Сподели публикацията