Slide
Slide

Лондон. Бившият британски войник Мик Кларк и съпругата му Джейни споделиха своето разочарование от престоя си в гръцки ваканционен курорт. Те са останали шокирани от гледката, на която са попаднали – строителни площадки, боклуци преливат от кофите за смет, фасове и купчини с водорасли на плажа, дървен палет вместо мост и др. Двойката е отседнала в Агиос Георгиос близо до Корфу.

50-годишният Мик сравнява курорта с Босна, когато през 1994 година е бил войник по време на войната там. Нашият курорт в Гърция е „дупката на ада“ и е по-скоро като военна зона, отколкото като туристическа дестинация, оплака се британската двойка.

„Видяхме рекламата за почивка във Facebook за 499 паунда на All Inclusive. Първата ни мисъл беше: „Прекалено хубаво е, за да е истина“. Затова отидохме в туристическа агенция и попитахме каква е уловката, защо е толкова евтино?“, разказва Джейни.

Туроператорската агенция им посочила, че това е първата седмица на курорта през летния сезон и се опитват да привлекат хора, които да отидат. Гледката обаче не била единствения проблем. Туристите били лишени от вода. Това накарало други две момичета веднага да си хванат обратно полета за дома.

Имитацията на мост

Мик и Джейни решили да позвънят на 24-часовата телефонна линия за помощ до британския номер, но той препращал обажданията им към Португалия и Индия. „Никой не може да ни помогне. Искам да се прибера у дома. Това е отвратително“, разочарована е Джейни.

Споделете вашите добри или лоши впечатления от вашата ваканция на имейл office@bgtourism.bg или на съобщение във фейсбук страницата ни.

Сподели публикацията