Slide
Slide

„Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя… Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума“, заяви пред БТВ директорът на дирекция Национален парк „Рила“ Красимир Андонов.

София. „Аз вече съм отчаян от нашата държава. Всяко едно добро дело се наказва… Просто нямам думи… За това в България няма да останат млади и дейни хора..“, това написа в своята страница във фейсбук влогарът Слави Панайотов, който организира в социалните мрежи масово изкачване на връх Мусала.

„Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя… Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума“, заяви пред bTV директорът на дирекция Национален парк „Рила“ Красимир Андонов.

Причината за санкцията е, че в похода са участвали около 1 500 души, които преминали през територия, където е забранено струпването на много хора. Преди началото на похода, влогърът е получил отказ за провеждане на масовото мероприятие от Дирекцията на Националния парк „Рила“.

Организаторът е получил устно предупреждение от охраната, че ще му бъде съставен протокол, но е отказал да подпише документите в деня на похода. В социалните мрежи тази вечер хиляди българи се възмущават от санкцията, която ще бъде наложена на влогъра. В мрежата буквално ври от гневни коментари относно наказанието, което Слави Панайотов ще получи. Хората масово подкрепят организатора на похода сред природата. Част от коментиращите пишат:

Виктор Вукев: „В репортажа, въпросният господин казва, че „аз ще преценя глобата, но ще бъде максимума“. Не трябва ли да се съгласува с други хора, компетентни за случая. Държи се някак много надменно„.

Коки Артинов: „Не е честно просто“.

Борислав Златанов: „Не стига че човека организира това събитие за да може децата в днешно време да опознаят България а не да седят на компютрите!! Слави ние сме с теб,ние сме семейство ако трябва на протест ще идем!! И това ,че си отправял убиди към тях много ме разсмя. Човек който е гледал Слави знае ,че той никога не убижда и псува!! Хайде Клашъри“.

Диян Кабаиванов: „Интересно, глобата е в размер на 500 000 стотинки. Може да се направи някаква дарителска кампания пред парламента, където всеки да дари по 1 стотинка.
Съвсем легално.. идея само“.

инж. Ивалина Лазарова: „Глобата е за това, че било видиш ли забранено, толкова много хора да се изкачват и да се струпват на веднъж на върх Мусала. Питам Аз, ако в един ден аз и още 1000 непознати решим да се качим, на кого ще напишете тази глоба??? Другия въпрос ми е ЗАЩО никой не е запознал хората с тези ЗАКОНИ на НП Рила и не са били спрени преди изкачването им а са оставени да ги нарушат???? За пари ли… Ааааа… За много ли??? Не се наядохте„.

Сподели публикацията