Slide
Slide

Доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и PR експерт в областта на туризма

В Европа след Исландия България e втора по запаси от минерални води и ресурси за лечение и профилактика. Спа и уелнес се комбинират, за да разнообразят туризма у нас и да бъдем целогодишна дестинация. Тези ресурси трябва да бъдат канализирани и контролирани. Не става въпрос само за лекари и терапевти. Това заяви доц.Соня Алексиева, преподавател в НБУ и PR експерт в областта на туризма, в предаването „В развитие“ на телевизия Bloomberg.

„Чуждестранните туристи обожават курортите ни, но питат защо няма директни полети, например. Промотирането, рекламата са важен елемент“.

Банята в София, която бе превърната в музей, и нейното връщането в областта на балнеолечението, са добра идея, подкрепена и от Българския съюз по балнеология и спа туризъм, изтъкна Соня Алексиева. Всъщност в България са сертифицирани 74 спа обекта, 12 уелнес обекта, 25 медикъл и спа обекта, добави доцент Алексиева.

„Картата за превенция има за цел да подпомогне самите собственици, мениджъри да стимулират своите служители в този план. Тя показва корпоративна социална отговорност и е отнесена към здравето, настроението и работоспособността на служителите“.

В чужбина много млади хора не се интересуват от улнес и спа, докато в България все още хората над средна възраст се възползват от това, подчерта гостът.

„Атракциите, които не си осигуряват от този тип туризъм, са най-трудните за реализиране видове туризъм, на които България най-после обърна внимание с идеята да променим визията си на дестинация само с масов морски и планински туризъм“.

Сподели публикацията